Wednesday, August 25, 2010

Terlebih cuti..raya sakan!

hahaha apelaa kompeni bagi cuti banyak2 pon masalah jugak kan..sampai tak tahu nak pakai cuti tu untuk ape..

raya tahun ni kitorang di ' paksa' cuti selama 11 hari....haaaaaa banyak tak? jadi 11 hari sebab dengan cuti ganti raya lagi..kan raya ke- 2 ari sabtu so hari khamis sebelomnye kena cuti..pastu 16hb hari pembentukan Malaysia kan...

memang raya sakan oooo..ade yang merungut sebab kena paksa cuti..agaknye kampung kat KL je kot so nak raya ke mana sangat kan?

tapi saya sukeeeee! boleh balik terengganu lama sikit..pastu boleh raya umah sedara kat sini plak...boleh kutip duit raya afif banyak2..pastu leh lepak2 duk umah habiskan kuih raya hahaha...

p/s:bos saya ade balance 50 hari cuti (tiap2 tahun carry forward)..uishh ni la padahnye terlebih cuti..kat sini lagi senior lagi banyak cuti dan benefit sebab tula agaknye ramai yang nak keje sini sampai pencen.

16 comments:

fabulous.farah said...

bestnya banyak cuti~
tulah tahun ni cuti raya banyak sikit. best2

LIP (^_^) said...

i pun cuti lama gak farah...selamat bercuti..kita raya sakan!!yeahh!! (sorak semangat raya ni)

fiza said...

Bestnya cuti lama. Cuti dah tinggal sket lah, tak bley nak apply byk.

eiNa said...

jeles! byknya cotii... kampeni apekah frh.ade kekosongan kah.? hehheeehe

~ As ~ said...

aku tak blh lelebih cuti sbb baru masuk keja dari maternity leave ari tu...

~ As ~ said...

nwy farah, aku dah tukar blog url
http://puannoel.blogspot.com/

p!nkerton said...

hihihi tu la, raye sakan aa eh sbb kene force leave :D

Farah . 5577 said...

wah.. bestnye leh cuti raya lama2.. suke.. :D jeles juge.. tu untung company gov-linked kan.

i ni patutnye mmg boleh cuti raya lama, skali start keje blk.. adoi.. malang tul. salah date start keje.. ahahhahaha..

isabelle said...

cuti i pun byk lagi. tapi nak cuti lama2 pun xtau nak buat apa.

fizamior said...

cuiti lama la best! kalo tak jln2 raya pun still blh duduk rumah! wah!!!! best2!!!!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bagi laa kat aku sket cuti tu..hahahaha

CuppyCakeMommy said...

i pun kena paksa cuti sampai 20hb..dah lah hubby cuti sampai hari isnin je..lagi boring

Farah said...

fab farah:u lagi bes..hari2 cuti.

lip:yeahhh selamaaatttt

fiza:takpe2 adjust mane yang patut

eina:keh keh keh..T*M laaaa tapi jangan ngadu pasal str****x kat saya tau.

As: ko dah puas cuti..takpe hehe

fatih:hahaha tula laki ko pon sama

Farah:alaa takpe..tgk positif side ok.

isabelle:hehe pila holiday..takpon dok umah layan anak je.

fiza:btull!!

eliss:bolehhhh..bayarlaaa! hahaha

cuppycakemommy:alaa sama la kite..husband pon tak cuti lama..tp i ni mane leh duduk diam2 kat rumah.

Qaseh said...

wahh..dah 2 minggu cuti,,,lebih kurang la kita...mmg puas la beraya nnt.

Nurhayati said...

wah wah kena paksa cuti..syok ar.. beraya sakan ni :)

Ummi Salsabila said...

bestnya farah..xsabanya nk raya.nk coti2..:)

Awards ~~thank you!