Wednesday, September 15, 2010

Hari Raya 2010 Part 1


Holaa!!


waaahh blog sudah bersawang nampaknye..tuan rumah beraya sakan kali ni hahaha sampai raya ke-6 baru ingat nak update blog..nak wat cemane..cuti seminggu lebih kan hihihi..


oh ya! mase balik ke terengganu hari tu..jam gile kat karak! haa orang kata macam boleh berlari la atas bumbung kereta hahaha..rapat2 sangat..tp alhamdulillah,walaupon jammed..kami dapat sampai ke kg kurang dari 6 jam..sebab lepas karak je saya terus pecut 160 km/h hihihi..



oklaa malas nak bebel banyak2...gigih ni upload gamba dari malam tadi..gamba2 dari hari raya pertama dan ke-2 di terengganu dan kelantan.




afif n onyang


kali ni saya sempat tolong diorang bakar lemang sebab balik awal sehari sebelom raya

afif ngan mama cik ida n poksu..

3 beradik..Tak cukup lagi sorang ni..poklong afif tak dapat balik sebab bekerja pada hari raya.


tahun ni saya beraya ngan baju kurung pahang..nampak cam gemuk lak kan?dah la lari dari tema hahaha..nasib laa..ni sebenarnye baju raya tahun lepas yang tak siap tu..


bersama ibu mertua dan ayah mertua ku :D
On 2nd Hari Raya..kami beraya di Kelantan plak..ni famili belah FIL saya la..haa di memang asal orang kelantan..dalam perjalanan ke sana..sempatla kami singgah beberapa tempat..

posing kat depan masjid baru Jerteh...hehe saje nak tayang kasut tinggi ai tu..tapi tak nampak plak hihihi
mak mertua pon nak posing jugak..
kemudian singgah kat pekan koboi machang..sempat plak daddy afif nak gunting rambut..
tengok kedai die..daif kan?sian tgk pakcik tua tu..

ni kat rumah salah seorang adik beradik ayah mertua...hehe dapat minum air tebu fresh dari ladang..bess sangat!

Seronok sungguh raya kat sana...dapat balik kelantan lagi..ni sebenarnye berlambak lagi gamba..nanti la sambung plak entry lain yer..tak larat nak upload banyak2.

Saya balik ke KL on 3rd Raya..terus balik umah mak sebab dah rindu kat kuah kacang ngan nasi impit die hihi.



6 comments:

Elyn said...

pergh lega org dah start update blog terutama ko hahaha. aku sangap keje start monday blog pun mundum ekekeke. tp esok aku start cutik balikkkkk.

selamat hari raya farah!!

yatie chomeyl said...

jel;esnya dpt beray ak kelate...mesti byk dpt mkn sedap2 kan

mama zharfan said...

rindunya kat kg me kat kelate tu..

Jiey^Mien said...

fuhh semua member beraya sakan!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sakan beraya..aku seb baik tak jam hr tu..lega pergi balik tak jam..hehehe

Farah said...

elyn:hahaha aku kat umah pon sangap gak ni..laki keje..dokla ngan afif berdua je.

yatie:haah makan sana memang puas!

mama zharfan:kelatan kat mane?

jiey:hehe cuti lama kan..raya sakanlaa

eliss:uishh ko tolak kol bape hari tu?

aku mase balik tak jam..mase pegi jam teruk.

Awards ~~thank you!