Monday, September 20, 2010

Hari Raya 2010 Part 2

haaa kate raya sebulan kan...harusla banyak part hahaha ni baru part ke 2.

kali ni belah famili ai la plak kan...balik dari terengganu hari tu terus balik umah mak pla..tido kat sana semalam dua...hari rabu plak ade open house satu family kat rumah pak anjang saya..siap bekhemah bagai..yela belah abah ade 11 beradik..memang kena pasang khemah kalau tidak,tak muat la umah.




dengan mak..nila satu-satunye gamba raya dengan mak..sebab nak amik gamba time lain die sibok kat dapur.

with cousin and her newborn..


adik ai la ni...



hehe dengan adik ipar tersayang...jadi nurse keje tak menentu..jarang btul jumpa ngan die..


ni pon sama..cousin paling sibok gak ni..salah seorang penerbit RTM..asiklaa outstation.

Macam biasa..bile nama open house family ni memang berkonsepkan potluck..jadi banyaklaaa makanan yang terhidang..yang kat bawah ni satu pertiga je ai tayang..

laksa n spaghetti

carrot cake pon ade


ni mak yang buat...roti jalan ngan kuah durian..sedapp ai tell u!\
Acara tahunan kitorg la ni..pertandingan karaoke hahaha...

minah hover!hahaha


afif pon join jugak..tapi malam tu kalah sebab pitching lari hahaha

seronok kitorang mlm tu..semua adik beradik abah berkumpul..pastu cousin2 yang dah lama tak jumpe pon datang..biasalaa kalau hari2 biasa semuanye bz kan..time raya ni laa baru nak nampak muka.

Pasni open house rumah mak saya plak kot..insyaAllah.

11 comments:

nieda said...

meriahnya raya..mcm2 mknan marvelles ada..

Elyn said...

aku suke roti jala. tp tak pernah try dgn kuah derian... 1st time dgr ni hehhehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

roti jala ngan kuah durian, my fav..sini, satu tempat ajer aku pernah jumpa :P

bestnya kumpul ramai2, peluang yang tak akan berlaku dah sebab tok nenek dah tak ader..so, masing2 ada dunia sendirikk :( syoknya raya ms kecik dulu!

Ieda Al-Habsyi said...

oo..farah pon balik terengganu, samalah kita :)

isabelle said...

sakannya.
gmbr org nyanyi je dia tampal. gambar diri sendiri karaoke, xde ke?hehe

azzamoro said...

bestnyer gathering ade karaoke. dah lame tak menyanyi ni..

Hanz said...

meriahnyer raya..us teringat zaman dolu2 bab2 karaoke with cousins & uncles & aunts..tapi since ramai uncles & aunts dah passed away, raya dah x macam dolu..jadi kami adik-beradik jer both sides of me & hubs..

this year raya pulun berjalan lepas dah habih gathering both families..

Drama Mama said...

wahhh meriah tul. yang nyanyi sakan pun ada, yang bergambar sakan pun ada! hahaha...bestkan raya. :-D

http://twinkywinkystars.blogspot.com

p!nkerton said...

layan gak tu karaoke time raya! banyak sket lagu senang2 & meriah nak nyanyi hihihi :D

yatie chomeyl said...

amboii siap ada karok tu..dasyat hehe

Siti Fatimah said...

wahhh seronok nyer farah raya sakan nie....i hope masih belum terlmbt nak wish farah and family selamat hari raya aidilfitri maaf sekiranya ada tersalah silap n kata sepjg perkenalan kita... :)

Awards ~~thank you!