Sunday, September 5, 2010

Janji kekasih dah tamat?

Sampai hari ni saya tak puas hati..nape drama janji kekasih kat tv3 tu boleh tamat macam tu je??? macam tergantung je cerita die..ape jadi kat aliyah?? die bersama ngan syah ke nanti??

Saya suke cerita ni..walaupon takleh nak lawan cerita Nur Kasih tapi drama ni boleh buat saya mengalir air mata la jugak hehe..i memang ratu air mata sebenarnye especially kalau cerita tu memang menyentuh perasaan la.paling suke sebenarnye watak aliyah yang baik sangat tu...pandai die bawak watak dan juga watak erma fatima..sedih tau mase die tahu anak die fika tu ada anak luar nikah.
Cerita ni nak buktikan yang bukan semua orang jahat selamanye jahat..kalau ade bimbingan yang betul die boleh berubah menjadi baik dan kembali ke jalan Allah..dan kita plak jangan nak judge orang hanya dengan rupa luaran je..mentang2 die tak pakai tudung tak semestinye die tak baik.
isk isk..serious saya rase cam ending drama ni tergantung..korang layan gak ke drama ni?

14 comments:

Nur said...

lamanya tak tinggal jejak. sihat ke farah?

mmg habis da yang..
dan memang ya, pengakhiran kita yang penting..permulaan kita tak boleh ubah..hanya ambik iktibar jer..

tha's why kita tak boleh rasa ibadah kita lagi byk dari mereka yang tak pakai tudung, pakai seksi...sbb ntah2 depa lagi mulia dari kita sbb mungkin pengakhiran depa lagi baik...

Farah said...

hai nur.

alhamdulillah sihat :d

aah btul tu..pengakhiran tu yang penting..harap2 kite mati dalam keadaan beriman.

Lady of Leisure said...

i layan gak drama ni.. sama lah kita i pun tak puas hati dengan ending dia.. macam simple sangat dan tergantung.. apa jadi kat aliyah tu kan dia suka kat syah kan.. huhu..

eiNa said...

a ah kan...bila si karina tu dah takde, aliyah cam terus teduduk camtu jek.mak ayah karina pun tatau anak die dh takde..maybe terlalu nak shortcun cite kut eh. tpi hope ada sambungan ke kan best jgak

eira eixora said...

salam singgah..

saya rasa kan. nanti akan ade janji kekasih 2. Sebab tu dia buat ending camtu =)

Diyana Zulkifli said...

ada sambungan tu..hehe

Lin said...

sekarang mmg style drama melayu camtu..diorg nak penonton sendiri buat kesimpulan sendiri dan berfikir apa kesudahannya.. :D

M.i.r.a.n.d.a said...

lyn jgk..tp btol la. nape ending die mcm tu je. lps je kua word tamat tu saya trus ckp..eh ape jd dgn alyah..dgn syah. xkan mcm tu je. plg takpun, sy agak kirana akn ckp pada syah utk jaga alyah atau mintak syah amek alyah jd wife die..hahahaha..sekali xde pun =p

yatie chomeyl said...

i layan jugak erita ni kat tv3 online. tp blum tgk lg episod akhir...jap lg nk tgk ah

adianiez AIDA said...

citer tu pun semua pasal si karina. bila dia takde, abis la citer... hi hi... agak nyer la.

Drama Mama said...

ohhhh i tak ikut sangat cita nih...kejap2 tengok kejap2 lupa. huhu..tapi i tengok la time dia dah insaf and mak dia marah tu...lepas tu tak tengok dah. ending dia camana farah?

http://twinkywinkystars.blogspot.com

lily lotus said...

ohh best rupanya..pernah tertengok tapi tak berapa ikut..anyway geramkan kalau ending tergantung ni

fizamior said...

aku xlayannnn... ahahahahaha... so aku xblh nk komen. hihihi...

selamat hari raya farah! ko blk teluk x? tahun ni aku raya kt teluk wei! :D

Sue said...

salam..yeay! i suka layan Janji Kekasih..episod akhir mmg bikin airmata jatuh kan..... :)

Awards ~~thank you!