Wednesday, September 22, 2010

Kegilaan terbaru..

Sekarang ni tengah berusaha untuk potty train afif..berak dah pandai cakap..cume nak kencing je belom lagi..tapi takpe masih awal lagi kan..afif tak sampai 2 tahun pon..mama bagi mase sampai afif 2 tahun setengah ok.

So skang ni saya tengah gila la surf blogshop yang jual training pants..

Gamba kat bawah ni ialah training pants yang saya beli hari tu...brand antsypants..saya beli 1 je dulu sebab nak test la kan elok ke tak plus harga agak mahal la jugak(bagi saya la)..dah masuk 3 kali pakaikan afif,memang saya puas hati la dengan kualiti antsypants ni..kena la dengan harganye.

Actually antsypants ni boleh jadi CD jugak..cume kena tambah insert la kan so that tahan lebih lama skit..tapi tanpa insert pon die leh tampung dalam 2 kali kencing.Nak handle pon tak leceh..sebijik macam disposable diaper cume kite kena basuh je..


Skang ni afif terlebih kreatif..sampai perut sendiri pon nak di conteng...


Saya nak tambah lagi koleksi antsypants ni cume yang lecehnye satu je..kena beli nun kat US huhu..tapi Alhamdulillah nasib baik ade kawan2 yang willing nak letgo antsypants diorang so dapatla saya menambah..tak kisahla preloved pon..sebab antsypants ni ikut size..afif skang pakai saiz 2T so rugi jugak beli banyak2 kan..

Okla kalau nak tahu lebih lanjut pasal antsypants sile terjah sini:http://getantsy.com

Saya pon baru je nak berjinak2 ngan CD ni ...nampaknye pasni kena aktif sikit join forum.

15 comments:

liza said...

baguslaa ko dh start potty train afif awal2..aku baru nak start potty train wafiy..tgh carik training pant gak..targetnya end of this year. sudah bebas diapers..jimat duit mama...hehehehe..

p!nkerton said...

aku mmg tatau sgt pasal training pants ni. oh lebih kurang mcm CD jugak la eh? agak2 boleh tak aku gune je CD sedia ada, cuma without insert je? ;p
haa best kan pakai CD :D tak sesusah yg disangke :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

teringat plak kat my nuha part conteng perut tu..hehehe

~ As ~ said...

anak aku pl conteng bedsheet...wuhaaaaa T.T....

Hanz said...

mencelah sikit...pinkerton, guna cd without insert pun dah boleh jadi macam training pants..cubalah nanti review..boley me cuba sebab belum cuba..just dengar mama lain buat...

Farah, tahan 2 kali kencing yer tanpa insert? agak2 brapa jam?...heemmm nanti nak try kat hambali without insert lak, tapi weekend jerlah baru leh monitor..
Farah, kalu with insert, semalaman pun boleh..tak basah pun part dalam yg kena 'birdie' tu..bocor pun x.. :)

CuppyCakeMommy said...

comelnya model potty train cd ni..siap tunjuk artwork di perut lagi..heheheh

azzamoro said...

hahaha. dia conteng perut dia ker. aku ingt dah ade bulu dada tadi. afif ni kreatip betulla...:)

Elyn said...

err aku masih nk belajar camne nk ajar wafiq.... org lain dh start... adehh

Drama Mama said...

bagusnya dah start! i ni asyik dok tangguh! serious kena beli training pants segera nih! btw berapa eh antsypants nih? i know ada online store yang jual http://www.lildanzell.com/index.php?act=viewProd&productId=1594 and it's quite cheap jugak. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

mummy_adam said...

i belum start pun potty train adam, dia dh 2thn 4bln pun.. u train dia weekend jea ek? or mlm2 jugak?

semut-terbersin said...

senyum dia mmg sebijik asri la..nak tau afif bila besar nanti camne, aku rasa mesti cam asri sekarang..haha

Farah said...

liza:sebab afif dah pandai cakap die nak berak tu yang aku start tu.

fatih:soklan anda dah di jawab hanz..diela sifu ai hehe

eliss:hehe nuha pon sama ke? hahaha anak dara sorang tu kreatif jugak ek.

As:hahaha ko siapla pasni yang adik conteng ape plak


hanz:i mase weekend ari tu pakaikan die dalam 3 jam..afif ni kencing tak banyak sangat agaknnye..so 2 kali kencing tahan lagi.

pernah sekali pakaikan die malam..tak bocor jugak sebab afif tak kencing time tido..bangun pagi baru kencing.

siti:hahaha..itula pasal.

elyn:dah boleh start sebab wafiq dah pandai bercakap.

azza:hahahaha jangan weii.kecik2 dah ade bulu dada..terlebih hormon tu hahahaha..nanti ko jangan lupe tepon aku tau.

bai:thanks for sharing..oo yang type tu die nipis skit.tak tebal cam antsy..if u want to buy ade my fren nak letgo..die punye baru lagi..cuma size tak padan ngan anak die.

ena:setakat ni train weekend dan malam.

ila:hahaha senyuman menggoda la kunun tu

Superstar Suri said...

afif.. meh sini auntie face paint perut afif! hehehe tak payah conteng sendiri dah.. hehehe

Anonymous said...

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your mylildreamz.blogspot.com website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself -
http://magic-traffic-software.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://magic-traffic-software.com

Take care - your friend Jennifer

Anonymous said...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your mylildreamz.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

Awards ~~thank you!