Tuesday, September 21, 2010

Mari bersenam untuk kesihatan

Tajuk macam kempen kesihatan kerajaan plak hahaha..berjaya jugak plan saya untuk bangun awal hari ni kemudian terus ke gym ngan husband..Alhamdulillah.

Seronok jugak workout pagi2 ni...badan macam lebih segar sikit..saya tak rase letih sangat cume otot2 kat kaki ni rase ketat la sikit kan sebab dah lama sangat tak berlari atas threadmill..ha hari ni amik ko..cardio saja 25 minit!pastu kena buat beberapa set lunges dan squat.

sepanjang lari atas threadmill tu..ntah bape puluh kali tanye ngan husband..dah ke? lama lagi ke? hahahaha

Actually memang la orang tak nampak saya gain weight sangat..sebab badan panjang cam saya ni banyak tempat lemak boleh sembunyi hahaha..pakai jeans memang la muat lagi tapi time perut menggelebeh yang tak tahan nengok.. pastu muka dah double chin pakai tudung ariani saiz S sume dah ketat hokeh!

Lagipon memang aim saya nak start serious bersenam lepas raya ni pon..hari tu mase hari raya,tengok makcik2 dan pakcik2 saya semua pantang makan itu ini..umur baru cecah 40 dah pantang macam2 sebab kebanyakan ade darah tinggi la (ni memang keturunan ade)..kencing manis la...huhu kalau saya ni tak jaga jugak..bakal dapat nasib yang sama tu..


Tambah plak saya ni memang suka makan..kambing ke,lemang ke..yang manis2 tu feveret sangat..semua saya bedal..bedal plak bukan sikit2 hahaha..

sebab tu kami masih lagi maintan makan brown rice sampai skang ..sekali sekala nak melantak tak hingat tu boleh cume pastu paham2laa ek..kena berjaga2..kesihatan paling penting..bukan setakat nak kurus je tau..
Oklaa..lambat plak update blog hari ni..biasala pas cuti lama kan..berlambak2 la keje datang sekaligus.
Next workout on Friday plak..chaiyo!

5 comments:

CikLilyPutih said...

nak kurus mesti berkorban sket kan

semut-terbersin said...

farah ko pi gym mana? gym baru yg kat giza tuh ke?

Joy said...

jom bersenam. i pun suka workout kat gym...bila berpeluh tu cam ringan je bdn ;)

Farah said...

ciklily:hehe korban masa je.takpe untuk kesihatan.

ila:aah beb.jom aa join!

joy:haah memang berpeluh2 walaupon aircond kuat.

mummy_adam said...

best2.. n i jeles ;)

Awards ~~thank you!