Thursday, September 23, 2010

Kenape yer?

Skang pukul 2 suku pagi..mata tak mengantuk sebab tadi kol 9 dah terbongkang sama ngan afif sampaikan bila mase daddy afif balik,saya pon tak perasan..tahu2 dah berdengkur kat sebelah je hahaha..bangun jap sebab nak check email yang berlambak..lantas update blogla skali sebab esok dah sah2 takde mase.

penat sungguh minggu ni..bermula hari ni,3 hari berturut2 saya ade sales workshop kat KL..itupon kire nasib baik diorang tak sambung ke malam..kalau ikut plan sebenar hari ni punye workshop habis kol 11 malam?? apekah?? takde anak ke memasing? haihh!

oh ya..dalam pada tu sempat jugak nengok FB hehe..

kenape yer?ade orang kat dunia suka sangat nak mengata orang tak buat keje laa..duduk opis bergayut je..mengangkang je..datang opis berFB je tapi sebenarnye die pon sama jugakk 2x5!!tak sedar diri sungguh!kalau die tu tak buat takpe jugak..dah sah2 dalam FB tu kalau nengok update dari die waktu working hour ngalahkan orang lain..dahla mengata pon dalam FB..hishh tak berkenan bebenor la.kalau dedikasi buat kerja je pastu nak cakap camtu takpela jugak kan.

ko tahu secara detail keje ape yang orang tu kena buat?? ko bukan bos die..pastu lagi satu ,saya pernah kena dulu..bukannye taknak buat keje..dah takde keje?? nak buat cemane?? takkan nak ngadap pc sambil bukak MS word pastu pandang je kosong..tak ke gile? dah sahla surfing ke..bukak FB ke..bukak suratkhabar ke..nak kill the time kan..lagi elok dari dok ngular kluar opis pastu bile bos carik ko ntah tak tahu kemane...sekurang2nye dok dalam opis dan bersedia je terima kerja dari bos.

macam saya skang ni..sibok tu memang la sibok jugak..tp pandai2la bahagi masa kan kalau nak update blog dan status kat fb pon..janji keje siap! sebab tu kalau tengok saya pon selalu je buat schedule entry..taip malam publish pagi..kalau fb plak update waktu pagi (sebab 1 ayat je kan) dan check semula time lunch dan malam..ape susah? ade kacau production kerje ke?? masuk gak sales aku..siap gak keje on-time.

takyah la nak berdengki2 sangat ngan orang ni..tak kisahla die sapa pon..mentang2la die bukan geng ko ,cuba kalau kawan baik sendiri buat? geng mengular ko yang buat?ade ke nak mengata cam tu jugak?

pada saya la kan..jangan nak memandai2 nak judge orang ok..cermin balik diri tu..macam bagus sangat ke?? ko bawak masuk duit juta2 ke dalam company yang nak mengata orang macam tu.

lagi satu,saya sememangnye dah lama tak berapa berkenan kaedah mengata/mengumpat dalam FB ni..kadang2 orang yang kite mengata tu sebelah/depan kite je..kalau tak puas hati cakap depan2...senang! bayangkan la kalau orang lain yang maybe tak berkenaan baca ke pastu diorang salah anggap ingat tak puas hati ngan die ke..kan dah jadi isu lain plak..sebab biasala kan bila nama dah mengata ni..nama sebenar yang kena umpat mane ada kena sebut kan..so sape2 pon boleh jadi..serious saya pernah kena camni..and saya tanye budak tu..tak puas hati ngan akak ke? yes..i tanye direct k! sebab kalau tak puas hati i cakap direct jugakk ape kelass guna FB ni..sebab tu tak suke betul ngan orang suke bermuka2.

oklaa apelaa yang aku membebel pepagi buta ni..saje nak luahkan perasaan sebab terpandang bende ni 2,3 kali terjadi hari ni ..semoga orang2 begini sedarlaa yer harapnye.

6 comments:

Anasfadilah said...

hehehe...org judge lebih2 tak tahu hujung pangkal,pandai spekulasi je.

biasanye org yg judge orang lain sebenarnya judge diri sendiri :)

p/s:and u got time to go to the gym *jelesss*

Lin said...

ala..ada gak org update fb tak henti² guna hp.even tak ngadap pc, tapi guna hp..2x5 gak cam ngelat tak wat keje kan? even gi kursus/ceramah pun i ley nampak org sebelah dok belek hp dia main fb..nampak sgt..bos anta p ceramah soh dengar dapatkan input tapi p sana dok main fb..

org yg mcm tu lagi la takde keje, asyik cari kesalahan org je. berhemahla sgt keje tu.huhu

M.i.r.a.n.d.a said...

hadoi. mane2 pun ade je kot org mcm ni yg menyelit antara kite. pnh jgk 1 ofis sound mcm tu. tp die x sound kat fb la. die pegi ckp kat sorang ofismet yg lain. ceh. padahal mmg terang lg bersuluh die yg main fb dari pg smp blk keje. kesian kat org mcm ni.

isabelle said...

smlm i pun terjaga dari tido, susah nak tido balik.
kalo i buka fb, harus i pun jadi stress mcm ni.hehe

SK KULIM said...

hmm.tgk ni saye.tgh update shout box blog sekolah.dah selesai,blehla tgk blog kawan2..log out pun blum..hehe.besala mulut org.mcm saye,wat dunno je ade yg kata asik ngadap pc.dah nama cikgu penyelaras bestari,masa mngajar mmg sikit lps tu plak nak kena online data mcm2..mestila ngadap pc 24 hrs..kdg letih sgt,selit2 la mlawat blog ke,fb.yg penting pandai bahagi masa.kan?

-diyanazulkifli-

Drama Mama said...

memang! mengata orang m,emang sedap...tapi diri sendiri tak sedar apa yang dia buat pun 2 x 5 ja. tsk tsk tsk. manusia manusia tak sedar diri! tetia nak emo jap hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Awards ~~thank you!