Thursday, October 14, 2010

Susu oh! susu

Tadi pergi a few clininc ,termasuk klinik kanak2 untuk mintak sample susu kat area taman tun ni..tapi semua cakap takde sample susu dah..ha?? ye ke ?? ke diorang kedekut ??

cemane ni?? daddy afif cakap tryla dulu bagi susu murah2 hahahaha

masalahnye ade ke susu murah?bukan susu budak skang semua mahal ke??

balik ni misi untuk membeli susu dimulakan lagi...have to! sebab stok memang dah takde untuk tinggalkan afif weekend ni..adela dalam 3,4 botol tapi saya nak pergi 2 hari 1 malam. atleast kena ade 10 botol!!!.so memang tak cukup.kena campur gak cemane pon.

wish me luck!

14 comments:

senioritasara said...

i pernah mintak sample konon nak try mana bagus for rafiq, dia bg dah expired! marah k!...btw, beli tin kecik je beb

cik puan akish said...

betol2...beli yg kecik...takpon cr yg kotak aje dulu..:)

MOMMY NADIA said...

owh u kena outstation ker?before ni Afif tak pernah minum fm??so boleh ke??
sb my son mmg reject langsung fm!..
but yet still boleh beli yg pack kecil tu.around RM30++ for Enfagrow..

pu3mawar said...

try pegi giant.. tapi besa hujung minggu ajer yg selalu bg sample...
farah tinggal kat mana? kat umah akak ada sample anmum.. tak pakai pun...

atulhani said...

anak2 sedara saya rata-rata minum dutchlady 123 tuu.. sedap agaknya. sebab sebelum ni ada yang memilih, takmo susu itu susu ini..sekali beli dutchlady 123 tu dorang suka plak.. tu pun kakak ikut adik ipar yang lain...

FaznFaz said...

farah, aku pun tgh try carik susu yg sesuai utk faheem.... sumer dia taknak... gain eyeq, ternuang separu, dumex (kalau ko carik susu murah, dumex agak murah) pun terbuang, anmum, ada lagi separuh x abih, sustagen, dah expired kut dlm kabinet.... basically sumer dia xnak.... yg betul-betul aku tgk dia minum, milo kotak, soya kotak ngan dutch lady kotak.... aku dah risau gak nih anak aku xnak minum susu budak... tapi, selalu memang beli susu (air) kotak laaa.... dah itu jer yg dia minum....

p!nkerton said...

haah susu zaman skang ni mostly mahal2 huhu. dutchlady 123 tu murah, tapi manissss huhu takut rosak gigi lak. aku stick dgn isomil sbb tu je yg athirah nak. huhu

Hanim said...

it's the breastfeeding thingy regulation- so docs can't hand out samples...although it's silly. At one point or another kids do need formula.

I have Isomil tin kot.. and can give u some Enfa if u wanna try.

Hehe I pernah buang tin besar Enfa when she was 2 months old coz clever baby wanted to fully BF. Rugi woo

isabelle said...

beb, hang mai shah alam ni haa...biar aku tunjuk klinik2 yg aku pau sampel berlmabka tu.hahaha

btw, susu dutch lady 1,2,3 yg anak aku minum adalah golongan murah sahaja.

slmt berjuang!

isabelle said...

beb, hang mai shah alam ni haa...biar aku tunjuk klinik2 yg aku pau sampel berlmabka tu.hahaha

btw, susu dutch lady 1,2,3 yg anak aku minum adalah golongan murah sahaja.

slmt berjuang!

MeL MikaiL said...

dutch lady, dugro tu kira susu hg murah lah tu..hehe

semut-terbersin said...

farah, aku ada dugro strawberry kalo ko mau..aariz tamo minum..arituh kekonon try laa nak introduce kat dia susu yg rasa sedap, dia tamo gak..aku ada 4 paket sample isomil kalo ko nak..

iEfa said...

susu nespray pon murah tau...

kebykan susu almost 40 -45 sen per 100 gm...

tp geng2 nespray, dutch lady,aper tah ader laie 1...tuh dlm 20 sen rasenyer...tp takde rase vanila...dier gune madu la..

pastuh nespray n gain kid/gain plus paling byk kalsium antara susu2 lain...

Elyn said...

ko nk try enfa meh aku bg sample nak tak??

Awards ~~thank you!