Wednesday, October 20, 2010

After 8 years...

Hampir 8 tahun la jugak kami tak jejak melaka ni..agak suprised sebab banyak sangat dah berubah..banyak jalan sehala tu yang paling obvious sampai kitorg sesat sebab pusing tempat yang sama hahaha..tapi nasib baikla melaka ni kecik kan..sesat2 pon takdela teruk sangat..

sebab pergi sana 2 hari 1 malam..so takdela banyak sangat tempat yang kami singgah..pilih2 mane rase nak pergi jela.

First destination..hang tuah mall..yela dulu ade mahkota parade je..skang dah bertambah plak mall baru..tapi sebab ramai sangat umat.kitorg tak lepak lama pon..beli kasut daddy ngan afif pastu jalan2 carik makan plak ke umbai.



tempat berdating lagi di kenang hahaha
2nd destination..umbai,melaka.


afif buat muka bosan menunggu makanan


daddy dah lapa sangat la tu sebab skip lunch..tak pandang kiri kanan dah.seafood kat sini memang fresh and harga sangat berpatutan.

Lepas makan,balik hotel berehat kejap and then kluar pergi jonker street yang femes itu..
kat sini memang kena berdukung jela afif..risau sebab ramai sangat orang..
dah penat jalan..naik beca plak!

sebab bawak afif punye pasal,kitorang singgahla jugak zoo melaka...


memang mak bapak dasar pemalas..naik bas je dalam tu hahahah..besar ok zoo ni!
mase daddy afif tunjuk "afif ni harimau" ,afif jawab"oo mama" ....sabajelaaa taula mama die garang cam rimau kan.


ntah hapa2 bende merepek yang kitorg beli dari jonker street..
kebaya nyonya wajib rembat satu!

So pada sapa2 nak bercuti bolehla jadikan melaka sebagai salah satu tempat percutian..cuma kena tahan panas la sikit sebab dekat ngan laut kan..banyak pilihan hotel kat sana..pasni kalau kitorang pergi lagi maybe pilih hotel equatorial sebab stok boleh jalan kaki je pergi jonker walk tu..

12 comments:

^wirda^ said...

btol melaka dh berubah byk..
last aku pegi 2009..1 month b4 branak..haha mmg berbeza...

yatie chomeyl said...

fewittttt..lawa nya kebaya nyonya kaler pink, buleh buat pakai raya haji ni ;)

cik puan akish said...

melaka dan penang adelah tempat terbaek g bercuti..suke kat situ!!!!

azzamoro said...

aku ingt ko ngan asri pi melaka merempit naik motor. tetibe ade afif in the picture. sure kes tak sampai ati nak tinggalkan anak ni. keke

Elyn said...

pi melaka sehari mcm tak cukup masa je kan?? aku plan nk pi berhari2 hahha. bak kate faiz beli terus umah kat sana keh keh keh

isabelle said...

cantiknya kebaya tu,mahal x?

nieda said...

melaka mmg best...bawa afif sekali yer, mesti suka hero sorang tu

siti said...

waaa..besnya kak.farah,bila pegi ni,,

Farah said...

wirda:kannnn!skang pukul 12 malam pon hidup lagi bandar melaka tu.

yatie:keh keh keh buat semangat nak kempiskan perut.

cik puan akish:pasni insyaAllah ke penang plak kami hehe

azza:tula pasal..aku yang meraung kang hahaha

elyn:hahaha ko beli laa aku leh tumpang kalau pi sana .

isabelle:tak taula nak kate mahal ke tak..range harga RM140-RM160 untuk yang jenis sulam biasa..ade yang sulam die berat lagi leh cecah 200++.aku beli yang biasa je.

nieda:aah memang die paling seronok berjalan.

siti:baru je weekend lepas.

l y n n a s h a a r i said...

alaaaaa.cantiknya kebaya pink tu.nak 1 ;) dh lama betuii tak p mlaka..last pg thn 2006

fizamior said...

sedapnya mkn seafud kt umbai. ok, ko buat aku terliur. nak jugak!!!!!

Dd said...

waaah bestnya... baru je semalam i ngan hubby sembang2 pasai nak pi melaka... lepas pantang harus pergi ni...

Awards ~~thank you!