Thursday, October 21, 2010

Officially stop pumping

selamat tinggal spectra 3...no more EBM after this.

After 4 days bereksperimen..akhirnye afif minum fresh milk and also Promil masa kat rumah babysitter...hasil pemantauan..nampaknye takde masalah ktirikal.

berak normal..takde sembelit and takde naik rashes..so saya assume okla kan.

afif still lagi breastfeed..bile nampak je saya memang terus terkam nak susu hahahaha..siann,susu mama lagi bess agaknye.

tak kisahla..atleast skang ni masalah pasal nak campur susu ape dah selesai..pasni pk cemane nak cerai susu terus once afif dah 2 tahun..we have 1 months ++ more to think! hahaha

bessnyee dah tak payah bersusah payah angkut pam kemana2.

12 comments:

atulhani said...

ko bagi fresh milk .. tak "bankrup" ker? hehehehe

LIP (^_^) said...

any idea mcm ne nk cerai susu ngan anak x?my boy turn 2 this dec...

Liz Rohaizat said...

farah, knp nak cerai susu? nak bg adik kat afif eh? hehee...

fizamior said...

babe, aku pun dh xpump dah kt opis. huhuhuhuhu

Hanz said...

kasi fresh milk? bagus2...

Farah....hambali pun minum fresh milk sehari sekotak yg kiddy size tu & malam/weekend nenen...rasanyer kami kena kelentong ngan taska lama kata susu dugro dia minum. Sebab kat taska baru, pengasuh dia kata, dia tak nak langsung! Ada sepaket dugro tak bukak lagi last2 berkoyan-koyan fresh milk kami kena borong..

zeta said...

still pumping..xlama lg turn i plak.. :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

petua cerai susu aku :p

letak garam..seriyes jadi :p

Drama Mama said...

oh promil dia nak eh? tapi i noticed wyeth memang 'sedap' sikit..pernah rasa masa irfan minum susu tu dulu. hehehe

nenen mama tatap the best! haha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Hanim said...

Congrats mommy. I mula2 kasi fresh milk after she weaned off. But we found Enfagrow yg sedap juga, finally. Portable powder :))

iEfa said...

sumbat susu botol byk2 b4 dier tdo..so mlm dier tkkan bgn tuk carik nenen...try je avoid nenenkan dier...slowly laa...kene slalu ckp explain kt dier jek..

CuppyCakeMommy said...

promil tu s26 ke farah..
i still fail lg mencari susu utk mia..semua dia rejek include fresh milk..doing...pumping perlu terus

mrsharis said...

tahniah..at least berjaya sampai dekat 2 tahun. Nuha since aku mengandung auni dah tak nak netek..tk macam hannan kongsi sebelah-sebelah ngan nuha dulu :)

Awards ~~thank you!