Monday, October 18, 2010

Renaissance Melaka Hotel

Morning peeps!!

Alhamdulillah..kami selamat pergi dan balik dari bercuti di Melaka.
Kali ni,kami menetap 2 hari 1 malam di Renaissance Melaka Hotel..a.k.a. Marriot Melaka.

Ni pon nasib baik la dapat sebab most of the hotels banyak yang dah penuh time saya nak booking tu..ok pengajaran,lainkali nak pergi melaka kena booking hotel 2 minggu awal.

Ok jom layan gambar dulu..
bilik agak spacious..besar plus they given us king size bed and also we request for babycot tapi die bagi playpen hahaha... tak kisahlaa..janji afif selesa tido dalam tu.
see..memang luas laa bilik ni sebab tu puas afif berlari sana sini..
mula2 mase die cakap bilik ni waterview..ingatkan nampak la laut dekat bawah hahaha..sekali tgk laut nun jauhhhh..korang nampak?

bilik air pon besar...plus ade bathtub..i like!time2 camnila nak rehatkan badan..tunggu budak kecik tu tido then layan hotbath for half an hour.


afif main sorok2..ingatkan mane la die hilang..

ha mama dapat tangkap!


Bab bilik saya boleh kate oklaa berbaloi dengan ape yang di bayar..tapi bab frontline service agak dissapointed sikit..for us diorang tak transparent everything ngan customer..for example:
1. mase booking tak cakap pon ade option smoking and non-smoking room..so end up mase nak check in baru die bgtau kitorg yang bilik kitorg book tu is smooking room maksudnye..bilik tu memang ade bau asap rokok la..dah la saya ni pening ngan baru rokok..but then diorg cakap akan spray la bilik tu sampai takde bau..errr yela kalau dah bau merokok melekat bertahun2..takkan spray sekali terus ilang kan..so adela jugak bau rokok tapi mase boleh tolerate..nak tukar bilik lain semua dah penuh lak tu.
2. Dalam internet cakap rate bilik RMXXX..tapi bile kat sana rupe2nye XXX++ yang plus nye tu like almost 20% from the room rate..ok nasib baik laki mak yang bayor..kalau saya yang bayor mesti cakap dah apesal dlm internet takde pon plus plus tu? biasala i kan berkire..hahaha
3. Diorang ni tak bagitahu breakfast at which cafe..from what time to what time..swimming pool floor mane..and takde guide pon dalam bilik..receptionist punye line no berapa?housekeeping no berapa? haihh see semua info tu kite kena tanye sendiri.
so conclusionnye..nila first time dan kali terakhir kami jejak hotel tu..pasni carik hotel lain la plak.
Next entry citer pasal destinasi percutian plak..nak pi mandi jap hahaha

5 comments:

Elyn said...

last aku pi sana masa pregkan wafiq 8 bln. time tu mkn bfast sedap. tp spoil bilik punye connecting door tu rosak. org sebelah buleh masuk bilik we all. mntk tukar tak dpt. budak mentenen dtg tukar tombol pun berkunun tau....

yatie chomeyl said...

wah x smpt mandi sbb nk updat eblog hehehe..ada gak eh bilik yg leh smoking, i br ni je tahu

mancet said...

eh kate tak bawak afif,ni ape cer ni kekekek

CikLilyPutih said...

bestnya.. nak pi gak nanti lah

isabelle said...

hoh? baru ingat nak hoyeh2 kat melaka wkend ni.
kena pangkah awal2 la renaissance nampaknya

Awards ~~thank you!