Monday, November 15, 2010

Bila anak jatuh sakit

Kita la orang yang paling susah hati....Sekarang ni kami di DSH.Afif kena admitted since yesterday due to viral fever and cirit birit..

Ingatkan lepas blood test hari tu..die cuma viral fever je.so continue la makan ubat kat umah..hari khamis ngan jumaat temperature dah normal and afif pon dah aktif cam biasa..tetiba hari sabtu malam die start cirit birit sampai kluar air je..sian anak mama.

Mood memang cranky jela...lepas cirit birit memang die lemah je.nak berpeluk ngan berdukung je..kalau mama die lari kejap nak pi toilet pon dah melalak.

badan lemah je time ni
Doktor ade bagi ubat serbuk Smecta (untuk keraskan balik stool) untuk afif..mintak saya campurkan dalam susu atau makanan die .masalahnye budak sorang ni makan pon taknak..susu plak nak direct breastfeed je..pagi tadi dapatla suap die dalam 10 sudu bubur + smecta..tapi tak sampai setengah jam lepas makan die berak cirit balik.

time poklong datang happyla sikit sebab poklong rajin layan die.tunjuk macam2 gadget.

saya plak pagi ni ade tender submission..so kenala siap2kan ape yang patut dan hantar malam td.nasib baik ade team mate..die la tolong sambung kerja saya.

Okla afif dah jaga plak..minta doakan afif cepat sembuh yer.thanks.

p/s:doktor suspect rotavirus tapi kena tunggu result stool afif dulu.blood test -ve for denggi.

21 comments:

CHeeSYaNa said...

Get well soon, afif! Penat kan biler anak warded. Dah ler sian tgk dia melepek jerk kat situ n bosan dok dalam bilik jerk..

Hanz said...

Sian afif..anak sakit kita memang tak keruan...cepat sembuh afif & to mama afif, take care..hugs...

eiNa said...

cepat sembuh yek afiff... rajin2 makan ubat.. time ni laa kita kena kuatkan mental n fizikal nak bagi makan ubat and so on.. :)

liza said...

ala...sian afif..auntie doa afif cepat2 sembuh..sedih bila anak sakit..sabar yer farah.

cik puan akish said...

get well soon afif...makan obat ye syang!!!!

mrsDudE said...

huhuhu ramai nyeh anak2 member masuk spital due to tak sihat ni...

semoga cepat sembuh afiff.. sian dia cirit birit.. kite yang besar ni pun kalau kena cirit birit dah lemah semacam, ni kan budak kecik.. :(

farah, be strong k..

littlehumblelynn said...

farah,

smecta?ok x?
auni pun admitted gak nih..cirit-birit non stop lagik..dah masuk 2 hr warded!!

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

kesian tgk dia cengkung, get well soon... tak masuk kesian tgk parents penat & worried.. mesti tak cukup rest.

yatie chomeyl said...

nak dekat2 raya ni afif x sihat pulak ye, sian afif. aunty doa kan afif epat2 sembuh dan kembali sihat mcm sediakala..amin

mummy double f said...

salam dear
my boy pun penah kena mcm ni..alam gak kena tahan..selasa-sabtu @ hosp.putrajaya. u pun kena jaga kebersihan time cuci after ye cirit birit tu tau..sbb maybe blh jangkit (as apa yg jd pd i n hubby time tu)..moga afif cpt sembuh..sabar k..

zeta said...

Aunt doakan Afif cepat sembuh..
U pon jaga kesihatan jugak ye Farah..

Elin said...

ala...kesiannya Afif...
memang betul..klu anak sakit...mak bapak paling susah hati...kesian kat bb..

Hope Afif cepat sembuh yer.

semut-terbersin said...

get well soon afif!
huuu sian kan kalu derang demam cirit birit ni..lembek semacam je..kalu dah sampai melecet2 tuh lagik kesian..aariz pon cam tu gak..melepek je..tido pon nak tido atas kita..
take care to u too farah..dah dok spital tu, kita yg sehat ni pon lama2 bleh jadik tak sehat..

wan nurul hezrina abd halim said...

cepat2 chat kay afif..salam kenal

atulhani said...

semoga afif cepat sembuh.. tak sampai hati kalau tengok budak2 ni tak sihat..

isabelle said...

u x amik suntikan rotavirus utk afif dulu?
ermm.. i pun x igt dulu i amik x for adam.

CIK NANA said...

Get well soon Afif!
:(
Be strong mama!

p!nkerton said...

anak sakit mmg susah hati dibuatnya :( get well soon afif yea!

Superstar Suri said...

get well soon afif..

Am said...

get well soon afif!!!acik am doakan semuanya selamat...amin... salam aidil adha jugak buat korang sekuarga..

Nurhayati said...

siannya Afif.. moga cepat sembuh yer.

Awards ~~thank you!