Friday, November 19, 2010

Semakin pulih..



Thanks for all yang mendoakan kesihatan afif...Now we are at Kuala Berang! hehe balik kampung jugak kami akhirnyee...ingatkan mula2 taknak balik sebab afif tak sihat..

Afif dapat discharge hari isnin petang..tapi condition die mase tu masih lagi cirit birit cuma dah tak perlu masuk air la..so kami dibenarkan balik dan monitor keadaan afif dari rumah je..but a bit dissapointed la ngan DSH ni..satu ubat untuk stopkan cirit birit pon die tak bagi..so afif keep continue cirit birit sampai la semalam kitorang pergi klinik kat kuala berang ni...bagitau doktor yang afif dah 5 hari berak cair and terus die bagi ubat untuk stopkan cirit birit tu...

fuhh lega..sampai skang ni afif punye perut pon dah ok..cirit birit pon dah stop..badan pon dah aktif balik..kalau tak asik meragam je..melepek jela kat mama die.

and tahu tak bape hinggit je kitorang bayo utk klinik kat kuala berang ni?? 20 hinggit je ok!

Kat DSH tgk bill hari tu RM1400!!!!tapi anak aku tak baik2 jugak.hampeh sungguh!

skang ni tgh bersungguh2 nak naikkan balik berat afif..sebabkan sakit tu die loss nak dekat 2kg..makan tak berapa sangat..tapi breastfeeding every hour.nasib baikla direct feeding kan and luckily breast saya masih lagi producekan susu huhu..kalau tak sian kat die.

pujuk makan ngan aiskrim..risau btul bila tengok badan afif susut.



Oklaaa kena benti menaip..husband ajak gi mandi air terjun Sekayu plak..nak siap2...tata~~

9 comments:

CiKaYu said...

ala sian afif...alhamdulilah dah sembuh....pas ni boleh lah makan banyak2 k...

yatie chomeyl said...

wooo bestnya mandi air terjun sekayu...air jernih dan sjeuk sgt situ...best3x

FaznFaz said...

farah, ada dr bagitau aku, cirit birit disebabkan virus, so, lebih better kalau dia terus cirit, so that all the kuman, virus n benda2 kotor kuar dari badan..... kalau stopkan, maybe dia still ada dalam badan.... that's why agaknya DSH tak bagi ubat.... agaknya laaa.... aku pun tak tau sangat!!! tapi, yang letih bila anak sakit, kita laaa kann???? sumer taknak, asyik nak gayut jer.... letih woooo!!!!

MOMMY NADIA said...

Alhamdulillah Afif dah sembuh..sian yer!
Farah still kt Trg..me too still beraya kt KT..;)

Ibumuadz said...

kak farah, lepas ni incase afif sakit,jumpa Dr. Christopher Lim, paed kat Ampang Puteri..highly recommended! bila anak sakit, terkenang mcm ni juga la ape yg mak kita rasa dulu masa kita kecik kan. betapa besar pengorbanan jasa seorang ibu..

isabelle said...

kalo dia tau la lps sakit dpt upah mkn eskrem, harus la lps ni dia buat trick buat2 sakit.hehe

..:: WiRdA ::.. said...

eskrem je laju je afif makan ek.haha

Anonymous said...

kak farah,kasi weight gain kt afif hahaha

Lin said...

sian afif..skrg ni musim org sakit..i pun baru nk kebah demam ni..

Awards ~~thank you!