Tuesday, November 9, 2010

Macam mane nak mengelak dari makan ubat cara afif

1. Bile nampak mama dah pegang syringe..cepat2 sorokkan diri..tak kire dalam almari baju ke..kalau tak sempat belakang langsir pon boleh..opss! make sure langsir adalah cukup labuh ke lantai yer.


2. Senyap2 sorokkan semua ubat2 kat tempat mama atau daddy takleh nampak..make sure tempat adalah betul2 tersorok sampai diorang takleh cari k.

belakang tv memang tak sesuai btul! kantoi lagi..
3. Mase mama ngan daddy nak sumbat ubat dalam mulut..tutup mulut rapat2..bernafas dengan hidung yer tapi mama bijak die tutup hidung saya plak nak suruh saya bukak mulut huhu..


p/s:afif tak berapa sihat sejak sabtu..flu and sedikit demam..now dah stage recovery..tinggal selsema tak habis lagi..payah btul nak bagi die ubat skang ni macam2 yang die buat nak ngelat makan ubat.

11 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comel :) mcm iklan semburan nyamuk lah pulak.Alhamdulillah, my nuha ok mkn ubat tapi kena puji2an bagi bangga dulu sebakul baru makan.nak2 kalo abah dia yang puji :p nuha pun last week demam jugak 2 hr .skang dah ok, Alhamdulillah.

~ As ~ said...

alahai siannya tak nak mkn ubat smpai ngelat mcm ni, nasib baik azam ku pndai mkn ubat...

*azni* said...

klaka la cara dia ngelat mkn ubat tu+ comel pon ade..

eiNa said...

notti sungguh ye afif.. cute jek semunyi belakang langsir.. :P

cik puan akish said...

ahaaa....neh geng dadif la neh....ssh beno mau mkn obat....geram..

isabelle said...

hahaha.comel la afif.pandai betul...
betul kata elissmie, mcm iklan ubat nyamuk tu.

isabelle said...

hahaha.comel la afif.pandai betul...
betul kata elissmie, mcm iklan ubat nyamuk tu.

Zety Zin said...

bijak betul sorokkan ubat! hehehehe

Drama Mama said...

hahahhahaha pandai lak dia sorokkan ubat! part belakang langsir tu tak tahan sebab kaki nampak. kehkehkeh

speedy recovery afif!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

yatie sawanila said...

anak i yang lain senang since kecik mkn ubat tapi yang cinonet nihsince baby pandailuahkan ubat...

p!nkerton said...

ahaha afif kantoi nyorok blakang curtain ;p
athirah lain pulak, suka sgt makan ubat, asal bukak peti ais je nak makan ubat. boleh? ;p

Awards ~~thank you!