Monday, November 8, 2010

Wall climbing @ camp5

We had so much fun last weekend..3 hari bercuti memang full dengan aktiviti..tak reti duduk umah lansung..balik umah untuk mandi ,rehat kejap and tido je..pastu kluar balik hahaha agaknye guard kat umah kitorang tu pon pening asik2 kereta kitorang je yang kuar masuk kat apartment tu.

And one of our activity last weekend was wall climbing @camp5,One Utama...

Nak dekat 5 tahun dah kitorang tinggalkan dunia climbing ni..so hari tu kire lepas gian la..kitorang ajak BIL untuk join sekali..nasib baik die pon free..aktiviti ni kalau buat ramai2 memang bes sebab we need a lot of support and kata2 semangat bila kat atas tu..biasalakan bila dah panjat half way..tangan ngan kaki dah penat..kalau yang tak larat memang lepaskan aje..so motivasi kena tinggi panjat sampai habis.



Let's the picture do the talking la yer..








ramai orang hari sabtu tu..beratur punyela panjang.




muahaha i tak minat amber chia pon..so what?



afif naik kuda jela yer...nanti besor sikit leh panjat2..


kitorang amik yang trial package tu..sebab nak refresh balik skill2 memanjat..okla jugak RM48 each person for about 1 hour..start dengan panjat yang rendah2 dulula.

walaupon dah beranak satu..masih boleh panjat lagi hehehe..ok ape lagi mak mak budak sekalian..jom aa kita climbing!
poklong afif menunjukkan skill memanjat jugak..
bakal wall climber jr nanti hehe..dun worry pasni kita climb sama2 k.
Next, maybe plan nak climb kat putrajaya plak..orang kate sana punye rate lebih murah dari camp5 ni...
Kami memang dah tetapkan atleast once a month or twice buat aktiviti lasak/outdoor..bukan ape..bosan kalau kluar je asik2 ngadap sopping complex..buat perabih duit je..kalau duit banyak berbukit2 takpe jugak hahaha..so atleast buat aktiviti macam ni..badan pon sihat..family bonding pon makin strong..pasni afif pon leh join kan.

13 comments:

yaya said...

wow bestnye...
aku takut stamina dah x hebat cam dulu jer...

*azni* said...

wah,hebat la..sy pon takut semput nk pnjat2 tu..haha..

Drama Mama said...

dasat! kaguuum! i rasa kalau i dah jatuk kelepuk kat situ! wakakkakaka

http://twinkywinkystars.blogspot.com

azzamoro said...

giler tak berani aku. aku gayat. takut jatuh. keke

isabelle said...

nape afif tak panjat sekali? hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wall climbing blom prnah lagi tapi aku rasa lagi senang abseiling. pernah la dulu muda2 :p sebab main terjun ajer yang tu..hehehe.

MeL MikaiL said...

geng2 i still climb lagi kat extreme park shah alam hehe..i je yg tak join, ssh sket bila da ada anak ni hmm...

Elin said...

wah bagusnye...

aktif gitu...chaiyok2...

Joy said...

syoknye..tp i gayatla...

atulhani said...

teringin nk cuba tapi tak penah try.. hmm kat Putrajaya Challenge Park memang murah ajer. taklah sampai begitu harganye... cuba la pergi..info from geng basikal saya, anak dia selalu ke PCP tu, facilities utk wall climbing tu memang bagus..

Farah said...

yaya:alaa ko mesti boleh naik..badan lagi kecik ni ringan sikit

azni:saya pon semput jugak tp gagahkan jugak diri naik hahaha

bai:dun worry safety kat tmpt macam ni terjamin.

azza:gayat jangan tgk bawah..terus je climb sampai atas.


isabelle:afif tak cukup umur nak panjat hehe

mel:i ni pon sib baik awek BIL tolong jaga afif mase tu.

eliss:abseiling lagi menggerunkan.jom ikut aku climb plak.

elin:sekali sekala buat aktiviti lasak.

joy:nasihat yang sama bg kat azza,gayat jgn tgk bawah hehe

atul:aah kat PCP tu dengan equipment semua cukup lengkap.jom kite jumpe kat sana plak

Farah . 5577 said...

wah farah.. best ni..
betul. good aktiviti..

hebat u pjt kan.. kagum!

CiKaYu said...

cam best je farah....tapi saya gayat!

Awards ~~thank you!