Wednesday, November 10, 2010

Viral fever la plak

Afif demam lebih dari 4 hari..pelik plak selalunye demam 2,3 hari dah baik bile bagi ubat.so semalam we decided pergi balik klinik yang kitorang bawak afif weekend lepas..risau plak kan..

Then doktor klinik tu refer kitorang to any specialist la untuk buat blood test..kitorang mintak DSH sebab paling dekat..nak pi tropicana,saya tak sure tu panel kitorang ke tak.tak sempat den nak google.



Sian kena amik darah..resultnye adalah viral fever..nasib baik bukan denggi.sebab area umah kitorang ni ade 3 kes denggi baru2 ni so agak risau la jugak kan.

Now,i'm at home..mintak dari bos untuk work from home today sebab nak monitor temp afif..alaa malas la nak amik cuti sebab tgh hari kang masuk opis jap sebab ade meeting..sama je cam keje gak.

Hope he get well soon..budak sorang ni even demam pon lasak semacam..cume sian la sebab die muntah2 kan..dahla kurus keding.

10 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

cian..semoga afif cepat sembuh k :)

nieda said...

get well soon ya afif!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

anak aku pun pernah jgk sekali kena dulu.doc ckp 4-5 dia akan elok sendirik.sekali, denggi lah pulak bila cek darah.

Drama Mama said...

tangan afif comel montok! nyum nyum!

speedy recovery, kesian afif muntah2 ekk...kena rajin makan ubat takleh sorok2 dah k afif.

farah, time dia kena ambik darah tu tak meronta2 ka?

http://twinkywinkystars.blogspot.com

aNnAsUe'G said...

get well soon afif.
anak saya pun batuk tak habis2 lg.

Jiji said...

weh.. denggi punya virus selalu 5-6 hari baru dapat tau.. 1st diagnosis.. mmg akan viral fever... tp denggi simptom tu muntah-muntah..

usually viral fever takde muntah2.

--jiji si mangsa denggi

semut-terbersin said...

aariz pon slalu viral fever..4 5 ari baru baik..muntah2 gak..alhamdulillah bukan denggi..rasenye denggi after 3 days dah bleh nampak bintik2 merah kat badan n from blood test..
sekarang ni merata2 laa budak2 kene viral fever..sian kan? kalo dah muntah2 tuh, sure derang takut nak makan/minum..lagik kurus laa budak2..aariz makin laa kurus badan dia..asik demam je..muntah2 pastuh cherry berry lagik..huu

Nurhayati said...

siannya akif
moga cepat sembuh yer sayang

isabelle said...

err..konfius jap.
viral fever-result leh dpt cepat ekk?

Farah said...

thanks to all!

isabelle:result blood test dapat within an hour.so dr conclude dr result blood test tula.

Awards ~~thank you!