Monday, December 13, 2010

.::: 2 :::.

Happy 2nd birthday to cayang bucuk mama!

Alhamdulillah..hari ni afif genap 2 tahun!Syukur pada tuhan sepanjang 2 tahun afif di berikan kesihatan yang baik dan murah rezeki...mama doa semoga afif sentiasa sihat dan membesar menjadi anak yang soleh dan insan yang cemerlang.


rindu sungguh bau afif mase baby dulu...
now dah bau masammm..tp mama tetap suke cium.

Latest milestone:
1. Dah pandai sebut banyak perkataan dan makin jelas.
2. Dah boleh bina ayat dari 3 perkataan.
3. Sangat suke memanjat dan melompat..haihh kalau jatuh pon die nangis kejap je pastu sambung balik.
4. Obses dengan buku dan cars...cume tak pandai nak sebut brand kereta je cam anak azza hahaha..meraung2 kalau tak bacakan buku utk die satu hari.
5. Suka berkawan..especially dengan crowd budak2 yang lebih besar dari die..budak2 yang lebih kecik dr die tak layan sangat.
6.Dah boleh terima telur..dulu die allergic..skang ni dah ok dah tak naik merah2.
7.Dah bercerai susu 100%..alhamdulillah tak susah sangat nak ceraikan susu dengan afif..petuanye :buat bodoh je bila anak melalak nak t*t*k...sampaila die tertido sendiri.
8. More independent..dah tak tido dalam buaian (kat rumah BS)..banyak bende yang boleh suruh buat sendiri..ambik pampers,baju/seluar sendiri,buang sampah.
9. Penyayang dengan baby..ehem2 nak adik ke afif? hahaha
Birthday party afif is on 18th Dec...yela takkan nak buat hari ni kot..takde sapela nak datang hahaha..so hari ni memang takde apape celebration la dari mama n daddy yer..kite tiup lilin hari Sabtu ni k!

18 comments:

MRS. K said...

hepy besday afif! jadi anak yang soleh utk mama n dady k!

*mama, afif nak adik!

mrsharis said...

Happy besday afif...semoga jadi anak soleh yg membanggakan mama & daddy.
Bila tgk gambar dia nyorok tu lagi rasa cam cepat sgt masa berlalu..

Aku kagum ko boleh biar dia nangis sampai tertidur..klu aku mmg tk boleh. Cepat sgt kesiankan anak..hehehe

nieda said...

happy birthday Afif, kejap je dah 2 tahun. baru je rasa tgk entry birthday afif last year..
moga jadi anak yg soleh ye..

p!nkerton said...

happy birthday afif!! *emo kan tgk anak besar cepat sgt?* ;p

zeta said...

hepy 2nd bday afif..
be agud boy ya..

Elyn said...

happy birthday afif!! muah muah...

i'allah kalau x de hal aunty dtg ek party afif....

liza said...

Happy Birthday Afif..nanti auntie dtg birthday afif yer..boleh wafiy kawan2 dgn afif

aNnAsUe'G said...

happy 2nd birthday afif! moga membesar dgn sihat dan ceria!
sorry farah tak dpt dtg utk bday afif sbb big boss keje weekend. sori sgt.

Mamamarina said...

Happy Birthday, Afif.. be a good boy

isabelle said...

nampak title je, i terus terfikir u dah nak dpt no.2.kekekeke
anyway, happy bday, afif busyuk....
gmbr kecik kat header tu dah leh update dgn yg latest la

Dayu said...

bila anak dah main membesar
rindu sgt time dia baby
time dia abring terlentang, dgr kata
wwaahhh
sgt pantas masa berlalu

hepi birthday dear afif!!
be a good son

fulltimesinner said...

hepi birthday afif :D

-poklong

semut-terbersin said...

happy birthday afif!

Farah Ikin said...

Hepi besday to afif..
bilah lah dapat jumpa anak Farah kan?

..:: WiRdA ::.. said...

hepi 2nd besday afif! moga cepat bercakap! (wish utk irfan jugak hihi)

Izan Ishak said...

happy bday afif...

moga membesar jadi anak yg soleh ye~

Farah . 5577 said...

happy bday afif..!
semoga jd anak yg soleh kebanggaan mama & daddy. :D
muka afif tak byk berubah kan, baby dgn skrg..cute!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah 2 tahun..taks empat nak wish..happy birthday afif..moga bahagia selalu dan membahagiakan mama & daddy yer :)

Awards ~~thank you!