Wednesday, December 8, 2010

Rindu

Rindu kat budak kecik sorang ni...lately saya selalu balik lambat..makin ujung tahun makin banyak plak tender nak kena submit..nak pukul 8 baru sampai umah.
basikal takleh tinggal,angkut kemana saja.
Semalam cuti,bawak die main kat playground.Excited sungguh jumpa kawan2..mama die sikit pon die tak pedulik hahaha..yelaa umur macam ni pk nak main pastu nak berkawan..siang pon taknak tido.rugi kot nanti mase nak main tak cukup pastu malam pengsan tido tak sedar2 sampai ke pagi.


2 orang ni mula2 kamcing pastu bergaduh berebut basikal hahaha

Oh ye! saya perasan kan..sejak afif minum FM ni..kencing die double dari dulu mase die BF..pampers punye stok pon saya kena double kan jugak sebab tak sampai 3-4 jam wajib tukar!kalau tak melondeh la pampers tu sebab dah berat sangat..sian sebenarnye sebab kalau saya terlupa lebih 4 jam tak tukar mesti bontot afif pon naik merah.

Dulu mase BF..5-6 jam tak tukar pampers pon rileks lagi sebab afif kencing tak banyak..saya rase ape yang die minum semua serap jadi zat kat badan kot hahaha.

Uishh memang tak larat la nak tanggung kos pampers afif ni..saya kena diaper free kan die cepat.

Oh pasal CIC semalam tu saya buat entry lain la yer..InsyaAllah akan daftarkan afif kat sana tp untuk half day punye class je sebab bbsitter afif willing nak ambik die balik and jaga halfday.

p/s:Nak balik awal hari ni.rindu kat afif and daddy afif jugak hehe.


12 comments:

Hanz said...

ha betulkan macam kita pernah discuss, FM baby/tot lagi heavy wetter compare to BF ones. Me pun notice hambali pun dah kencing banyak semenjak minum fresh milk ni..since berpisah jap as diaorang dok umah opah dah 3 minggu dapatlah me pisah nenen..tapi bila me balik jenguk diaorg, malam nak tidur, mintak nenen...

wan nurul hezrina abd halim said...

nie taman kat mane ek?mcm kat kuarters jerk..hehe..aah mmg mcm tuh kalu minum FM.Mcm maira bf tak banyak kencing,tapi kalau anak buah tuh mmg banyak kena salur kat pampers.berat cepat jerk.

isabelle said...

alaa...jgn la balik lagi.
i pun tgh ngantuk & tingat kat adam ni..tapi nak tunggu asar dulu.hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha plak skang pandai suh tukar pampers dia.kalo dulu boleh lagi tahan2kan..hehehe

aku pun nak balik awal hr ni.maklomlah first time sekolah anak aku rini :p

Elyn said...

aku pun skang tgh pikir camne nk free diaper wafiq tu... dh setel hajat besar br cakap huhuh

liza said...

since ko dh mention ni mmg aku realize wafiy skrg heavy wetter..kejap je dh penuh..mmg kena potty train cecepat.napalaa aku ni pemalas sangat nak potty train sedangkan mmg duk umah je

Anamarza said...

Betul la kan, kalau FM ni memang pampers perlu kerap tukar..

Lin said...

samala kite..skrg ni kos utk beli diapers sara pun dah naik tau! esok preggy balik i nekad nk bf baby juga sampai 2tahun!mudah2anlah..hahaha

Nurhayati said...

sama la kita farah, nak ujung2 ni yati pun byk keje,, kena outstation sana sini, jumpe anak2 pun dah malam, dorang dah tido. tak sempat nak main2 manja.. harapkan weekend je la.

Diyana Zulkifli said...

hmm hehe.saye pejam mata ajela beli berpek2 diapers..huhu

atulhani said...

farah: pampers mmg mahal kan.. sbln je habis berapa...

diyana: bukan hang rajin pakaikan CD kat anak2 hang kerr....

Nia said...

hmm,..tu satu lagi advantage BM ni kan. i tak dpt nak compare sbb Diha minum BM dalm 2 bulan aje. mak dia la yg salah ni,..tak reti..huhu..

Awards ~~thank you!