Sunday, June 19, 2011

2 tahun setengah



Kalau tengok gambar kat atas ni rase haihh dah besar dah anak aku..tapi bila tengok gamba die tidor kat bawah ni..alaahaiii he still my baby ..will always be.

Now macam2 bende dah pandai sebut...kuat merajuk tapi pandai juga ambik hati kalau kena marah.,

Nasi dah jadi makanan ruji selain susu..bila dah makan nasi..die kurangla mintak susu..kuar jalan pon takyah bekal2 susu dah..jadi kurangla borong susu skang..satu bulan 4-5 (600g satu) kotak dah cukup.

Tapi yang tak bagusnya skang ni dah pandai pilih2 sayur...carrot adalah faveret..yang lain2 kalau die nampak die kuis2 sendiri kat tepi pinggan.sabajela..

Kadang2 saya rasa afif ni hyper...setiap masa aktif..demam pon aktif..dah bg makan ubat yang mengantuk pon aktif..die sikit pon tak mengantuk..pastu panjat sana sini..sampai ade satu hari tu die senyap2 panjat almari baju dalam bilik nasib baik tak terbalik kat atas badan die,..haihh risau kitorang k.so kalau die senyap je tu..ade 2 bende je..sama ada die tido atau die tgh kusyuk buat something yang bahaya.

Dah pandai kira 1-10 dalam bhs melayu dan english...tak saba sungguh nk hanta afif ke sekolah tahun depan.


7 comments:

Yan said...

dah 2 thn stgh skang?? lame tul yan tak kesini... tak perasan la ade update... mmg da lame tak update ke atau yan yg selalu missed ni???

klu anak bujang yan.. aktif2 sgt.. kami mesti cakap
"ni mesti terlebih gula ni"

CIK NANA said...

Dah besar anak2 kita kan?
;p
Muka afif mcm ayah dia. potosetet! ;p

mrsharis said...

erm..bila ingat2 balik masa dia bby mmg rasa kejap jer masa berlalu kan.

liza said...

afif dah big boy..kalau wafiy kejanya panjat grill umah aku..

Joy said...

kejap aja kan masa ni berlalu...

mariaariffbaby.com said...

suka la lesung pipt dia..
sekejap jek kan aour kids dah besar :)

CHeeSYaNa said...

cepat jerk kan masa berlalu.. :)

Awards ~~thank you!