Tuesday, June 21, 2011

Women and supplement

Hey it rhymes!

Dulu sebelom kawin sikit pon tak heran pasal supplement ni ..kecik2 dulu mak pernah la suap scott emulsion..yang oren la yang putih mmg tak lalu nak masuk.

Tapi sejak dah kawin and beranak saya rasa memang wajibla kena ambik supplement.Kenapa saya kata wajib?

1. Untuk nyahkan toksin dalam badan...nak baca lebih lanjut sila klik sini
2. Untuk lebih fokus pada kerja di pejabat dan rumah yang sampai ke sudah tak pernah habis.
3. Untuk berikan lebih perhatian pada suami dan anak bila berada di rumah..kire untuk kebahagian rumah tangga la ni..dah kalau balik umah letih je mau tak jadi singa betina hahaha
4. Semestinya untuk kesihatan diri sendiri laaaa..kang sakit2 sape gak yang susah.

Dulu2 suka minum Pearl Kacip Fatimah yang dalam tin tu..pergh kalau pekena yang sejuk memang sedap..pastu mata tahan la jugak kan kol 12mlm pon cergas lagi..tapi kena warning ngan husband sebab minuman tu banyak gula..kalau selalu ambik lama2 leh kena kencing manesss..ok ok i taknak kaki kena potong so stopla amik.

Pastu kenala carik alternatif lain kan..tryla bidadari..hahaha glemer bidadari ni dan banyak orang minum..harga pon takdela mahal sangat..elok untuk tambah tenaga dan jugak banyakla khasiat lain yang malas nak di taip di sini..google la yer..tapi lama2 cam bosan plak minum ni..so saya stop la beli.

Pastu tak lama lepas stop bidadari,kawan pejabat paksa plak try monavie..die kate elok untuk cantikkan kulit,tambah tenaga,buang toksin..akibat terpengaruh belila jugak..harga pon leh tahan mahal sebotol RM100++ and memandangkan saya memang suka jus buah..so cepat jugakla bende ni habis hahaahah..buang toksin tu ade betulnye..sebab mase minum ni mesti period jadi regular (time tu period tak teratur)..kulit cantik? hmm tak sure tu kena tanya org keliling la kot? cantik ke kulit ai? hahahaha tambah tenaga? ade betul jugak sbb saya ambik ni waktu pagi..pergi kerja cergas je.

Saya beli Monavie ni 3 kali tak silap..means 3 botol la..satu botol tahanla sebulan lebih..pastu stop sebab terpengaruh plak dengan herbalife hahahahah tengok kalau bab supplement mesti cepat je saya beli..tak kirela bape hinggit..herbalife ni yang paling mahal pernah beli..harga pakej yang saya ambik hampir RM500..tapi sampai skang pon ada lagi haa..paling suka minum herbal tea sebab yang tu memang betul2 buang toksin..badan tak lemau pastu kol 1 pagi saya masih leh hadap laptop buat kerja opis and bangun kol 6.30 pg ..saya suka campur herbal tea ngan madu asli..stok madu asli memang sentiasa ada kat rumah sebab hubby suka minum.

Formula 1 and Formula 3 saya ambik untuk ganti dinner..so tak makan la nasi malam2 and tak rasa lapar sbb dah minum ni..and paling bes memang perut susut!Ok berbaloi la jugak beli kan..kalau x jadi apape memang aku humban je dalam tong sampah hahaaha.

Oh ya pagi tadi saya bersahur dengan makan sedikit nasi (sbb tak lalu pagi2 ) dan minum F1+F3 herbalife..now dah pukul 12 lebih perut masih bertahan..kalau tak kol 10 perut dah pedih huhu (ai ade gastrik)..


Oh yang blackmores tu multivitamin husband beli untuk kitorg berdua..die pon hantu supplement jugak..bab2 ni die memang tak berkire sgt.

p/s: tujuan entri ini bukan untuk menjual produk2 di atas sebab saya bukan reseller pon...masuk ahli pon tidak ..sekian.

6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun tengah mencari2 supplement yang sesuai..
dan yang penting boleh kurangkan kolestrol aku ni..

salina said...

hmmm saya mcm minat la plk dgn herbalife tu..ada idea nak beli katner..kalau gugel sure ada info tapi takot kena tipu jer hehhehe

CHeeSYaNa said...

Opis aku ramai yg amik herbalife.. Tp aku x de budget nk join.. Huhuhu

Farah said...

eliss: aku rase cer ko try herbalife tu..beli yang herbal tea dulu.

salina: nak ke? saya leh rekomen kawan saya.

yana:haa mmg kompeni kite ni mmg ramai yg minum herbalife hehe kan kedai die kat plaza pantai tu je.

fulltimesinner said...

http://aididmuaddib.blogspot.com .... jgn tembak saya :D

Farah said...

poklong :hahahah yela2 aku baca laa ni..tak tembak ponn

Awards ~~thank you!