Tuesday, September 20, 2011

Cuti 3 hari tanpa suami di sisi

Heloooo!!!

ok skang ni dapat update blog seminggu sekali je..tu pon curi2 masa time break baru dapat update..bulan ni macam byk cuti kan so mood kerja agak ke laut la sikit.

Weekend lepas,3 hari cuti tak berapa bess bagi saya sebab husband join kawan2 die pergi menyelam di Pulau Tenggol..sedeyy sebab kena tinggal tapi apakan daya..tak bagi tak boleh plak kan..tp biasala orang perempuan..sebelum bagi pergi tu macam2la nak demand kan hahahahaha..

3 hari tu jugak saya ambik peluang beraya di rumah kawan2 rapat dan jugak melepak dengan mak-mak sedara sampai kol 2 pagi!! hehe seronokla jugak sebab kalau lepak ngan diorang tu gelak sampai nak pecah perut..masing2 buat lawak tak hingat.nasib baik la famili dekat so hilangla boring tu skit.

Hari jumaat lepak2 umah sedara mara..then hari sabtu tengahari dah bertolak ke Salak Tinggi memenuhi jemputan aqiqah anak ke-2 ila...nama je guna gps tapi sesat gak nak ke sana hahaha nasib baik la ingat jalan sebab dah 2 kali pi rumah mak ila ni.

aqeef zuhayr yang hensem..tido je mase kenduri ni senang mama die.

me and ila...dah kurus balik dahh!!

Dah puas makan kambing sampai pening2...gerak pulak ke Senawang..rumah my bestfriend, liza..rindu sebab lama dah tak jumpe..last sekali jumpe last year kot mase birthday afif.
Dah janji ngan liza nak datang awal seminggu sebab die ade offer nak buat photoshoot skali hehe..liza skang ni tengah gigih buat portfolio..kalau nak tengok gamba2 liza tangkap pi sini..memang cantik2 gambar yang di tangkap untuk beginner kan..cuba kalau saya yang tangkap sah hancus hahaha..

model untuk hari tu budak 2 orang ni la..mak model kat belakang tu :P tembam sungguh muka ku uhuk.

a few pictures yang di tangkap oleh liza..ingat senang ke nak tangkap gamba budak2 lasak ni..saya tengok liza tangkap gamba pon dah penat hahaha

Thanks liza sebab rajin melayan anak aku yang sorang tu and jamu kitorang dengan mee sup yang sedap!

Gerak dari rumah liza kol 7 pm sebab malam tu ade jemputan open house umah member sekampung lak..nama je member sekampung tapi jumpe setahun sekali time raya ni la.. dah masing2 ade yang dah kawin dan dah tak duduk kat situ...so memang tradisi kitorang mesti jumpe setahun sekali untuk beraya.


haslina, chip ,me and jeela..geng naik bas mase sekolah convent dulu..nila jugak geng tuisyen mase PMR dulu..geng merayap2 lepas tuisyen pon yer gak hihi.


p/s: sorilaa gamba blur..kamera saya daddy afif bawak pi pulau..ni gune kamera bb je.



6 comments:

Joy said...

wiken sejak lps raya ni sgt la full n bzz je kan..tema acara, makan..makan ;)

Nurhayati said...

memang mengambil peluang sungguh tatkala enSuami mu berdiving hehe
syok makan saje :)

Elyn Sani said...

Cantik gile gambar yg liza snap beb!!

semut-terbersin said...

thanks farah aritu datang jauh2 ke rumah kitorang..
cantik gambar2 liza tu..bertambah hensem afif dalam gambar2 tuh..huhu

liza said...

farah: Terima kasih datang umah kitaorg.,terubat rindu aku kat ko n afif..memang last kita jumpa masa birthday afif aritu la..hehe...pasal open house ko this sunday..kemungkinan besar cat make it..fitri maybe akan on ari sabtu or ahad tu..in case kalau delay ke apa...will try to be there ok..
btw, TQ to elin and ila for the compliment:))..baru jer lagi belajar2 amik gambar budak2.hobby baru.

lily lotus said...

janji dpt jln jugak even husband takdekan :D

Awards ~~thank you!