Monday, September 26, 2011

Hari semalam dalam sejarah...

Sebab:

1. First time buat open house di rumah sendiri selepas hampir 4 tahun duduk rumah ni.
2. First time masak nasi lemak dan sambalnye menjadi!!husband sampai 4 pinggan makan..die kate takpela hari ni takyah diet hahaha.
3. First time masak untuk jamuan sendiri takde sape yang tolong..90% hidangan saya sediakan sendiri.

Alhamdulillah..ramai juga yang datang semalam..penuh jugak rumah saya ni..yela rumah pon kecik je..nak ajak ramai2 kang tak muat plak..lain la kalau buat rumah mak saya..nanti tetamu nak makan pon tak selesa sebab takde ruang.

Menu saya semalam..
nasi lemak
roti jala dan serawa durian..roti jala saya minta mak buatkan..serawa buat sendiri.
spaghetti pon ada..saya buat tak pedas takut budak2 nak makan..yang kuih gulung tempah dari kawan saya kat klang..die memang buat bisnes bakeri..kek2 dan kuih die sedap2.

Antara tetamu yang hadir..
Opismate saya...yang kanan sekali tu ex-bbsitter afif
haha suke tengok gamba ni...afif tengok berebut mainan ngan anak iqin..gamba iqin ngan saya lupe nak amik boleh?
soh amik gamba die bagi peace je..bertuah punye anak.
mancet,me and ila
tahniahh mancet on ur pregnancy! hehe pasni beli baju pink jela ko ek.
sedara mara belah saya..
BIL dan bakal SIL haihh tapi die lagi mude :P
ex-mrsmkt ,mah and hubby
ni anak jiran saya..tuah namanye..comel gile ngan mata besor n rambut afro tu!jiran2 saya ramai datang belah malam..agaknye depa pon tengok rumah saya penuh petang tu hihi

Actually kan lagi puas hati bile kite masak sendiri dari tempah makanan untuk jamu tetamu..makcik2 saya sume rate masakan saya lulus! hahaha diorang2 semua tu memang pandai masak..siap ade yang buat bisnes catering...pastu mak saya kan memang tokey nasi lemak..so diorang la cabar saya suh masak ni hahaahha..nasib baik lulus wei.

InsyaAllah kalau ade rezeki dan dipanjangkan umur..tahun depan saya buat lagi!

6 comments:

zeta said...

wahh..bagusla msk sendiri cenggitu..i ni pon blom pernah msk dlm amaun yg byk2 ni..order je pandai.. :p

Bekas yg letak serawa tu cantik la..

Am said...

pergghh!!terbaek la..masak sendiri!!! kalo aku blom tentu lulus huhu.... nama je anak dah 2 tp keje kat dapo hancusss!!masak budak2 boleh la :(

yatie chomeyl said...

mm gpuas hati masak sendiri. kebersihan terjamin dan hati pun seronok bila org puji masakan kita.

bravo *clap clap* to u :)

azzamoro said...

sorry farah xdpt dtg sebab aku dah balik kampung. tak dptla nak merasa sambal nasi lemak sedap kau. next time aku dtg umah kau nak request nasi lemak ah. (alasan = mengidam) hehe

Farah said...

zeta:alaa u pon leh wat punye beb..tryla! bekas tu org bagi hadiah kawin dulu :D

Am:ekekeke takpe..pelan2.boleh buat jugak tu..mane tau ade bakat terpendam ke.

yatie:haah!hahaha seronok bile org cakap sedap..ni semangat nak masak lagi.

azza:boleh je beb..bile nak datang? aku masak spesel utk ko hihi

p!nkerton said...

OMG mancet pregnant!!! hihi aku tumpang excited. lepas ni ko pulak kot farah? :D
eh sorry sgt tau aku tak sempat dtg aritu, family aku semua lepak sampai malam, tak dpt la tuan rumah nak kuar beraya. sorry tauu

Awards ~~thank you!