Tuesday, September 6, 2011

Hari Raya 2011 -1st Day

Tema hari raya pertama is blue... eh silap turqoise sebenarnya..cuma daddy afif je blue sebab baju melayu turqoise yang kitorang jumpa sume takde size untuk die..belasah jela asal jangan lari ke kaler merah ke oren sudah hahahaha.


camwhore anak beranak..yang lain p semayang raya..saya adalah tak sempat nak pegi semayang raya tahun ni..terhegeh2 sangat bersiap padan muka kena tinggal.
muka husband yang seronok sbb tahun ni raya belah die dulu..cer kalau raya kat klang..mau muka ketat satu hari sebab tak dapat nasi dagang hahaha
gambar bersama kaum kerabat belah husband..ni tak sampai suku ni..yang lain tak sampai lg
hero pujaan hati hahahaha
with beloved SIL..tema sama!oh nak tau tak baju biru ni hanya muat pakai 1st raya je...pastu sendat!!! lagi2 tang perut sob sob sob.. hamekkk ko nak sangat beli saiz s..mase puasa sebulan turun la 3 kilo..raya je 3 hari dah naik balik 3 kilo!!!
afif tak habis2 mengunyah..bikin spoil gamba saja.
petang tu bakar sate..sedapp gile sate ni makan saje takyah kuah kacang.

afif pon bercucuk2 tambah makan sate tu..hmm tahun ni die pecah rekod tahun lepas.baju melayu tahan pakai 3 jam je..pastu selamatttt.songkok dengan sampin memang awal2 kitorg tak beli..dah 2 tahun beli tak pernah nye melekat..1 minit pon tak tahan.


Oh..tahun ni i gigih belajar masak nasi dagang dari MIL hihi..siap beli bahan2 lebih bawak balik KL kunun2 nak try buat sendiri..siap simpan note dalam BB...sekali 2 hari lepas BB ku hilang..nampaknye balik sekali lagi la kena salin nota lain plak.






12 comments:

sawaNiLa.com said...

Selamat HAri Raya to you

Fitri Senin said...
This comment has been removed by the author.
Fitri Senin said...

minta maaf td salah kasi komen..tahape2 la saya ni..cmne BB blh hilang..??siannya..
eeee..seronoknya bakar sate ramai2

yatie chomeyl said...

sedapny amakan nasi dagang. tiba2 rs nk mintak MIL poskan beras nasi dagang ke sini hehe

Farah said...

Fitri: hilang kat ikea..ntahla tak tau sama ada tercicir atau ade org seluk handbag huhu

Joy said...

farah.....bj raya I pun 1st day aka sedap pakai..hari2 berikut nye dah sendat..hehehehe...jom kita ke gym semula ;)

p!nkerton said...

selamat hari raye farah n family! tu la aku pon same, penat je turun berkilo2 masa pantang n puasa, pastu baru sehari raye zassss terus naik hahhahaa! takbleh tahan tgk mknn sedap2, semua aku bedall ;p

Drama Mama said...

cantik la baju u tu. eh i perasan u twit kata bb hilang tapi tak sempat komen..apa jadi farah? camna hilang?

isabelle said...

adoiyaii..3hari je naik balik yg diusahakan selama sebulan tu? isk...

semut-terbersin said...

huishh sedapnye satey itewwww!!! meleleh dah air liur aku..huwarghh ada 14 ari gik nak menghabiskan pantang ni..tsk..
aku raya taun ni mmg mencabar sungguh..telan liur je laa tgk makanan yg lazat2..

Superstar Suri said...

lamanya tak singgah blog farah!! Afif pun dah besar dah.. anak bujang! hehehe.. selamat hari raya sis.. maaf zahir batin..

Elyn Sani said...

selamat hari raya beb!!

Awards ~~thank you!