Thursday, October 27, 2011

Tengok wayang dengan toddler lagi mencabar dari baby

Tengok wayang adalah salah satu aktiviti wajib buat kami every month..kalau ade movie bess bess bulan tu..memang berulang2 la kami ke sana..and most of time kami angkut je afif sekali sebab die pon di latih dari baby tengok wayang ni..so dalam panggung jarangla die melalak tak tentu pasal..adela sekali dua die pernah muntah tapi still esoknya kami sanggup beli balik tiket wayang dan tengok semula..

pastu kadang2 die saje dengki..tetiba die menyanyi lagu twinkle2 little star mase tgh2 scene yang senyap plak tu...terus kena cubit kat peha hahahaha..nangisla kejap tp saya buat muka bodoh je..pastu afif senyapla balik sebab takut kena cubit (yer mama die memang singa)..tp kitorang memang tak beli snek banyak2 la time tgk wayang sebab taknak afif muntah..kami beli air mineral je bawak masuk dalam..tu pon 10 kali mintak nak minum air..sabar jela.

Tapi nak compare mase afif dulu dengan skang..lagi senang time die baby..time die melalak je sumbat nenen...baru nak bunyik je saya dah sumbat pastu tertido..hahahaha senang.skang ni afif dah banyak akal..kalau orang tak layan die..mula la macam2 idea kluar..ade sekali tu die turun kerusi..saya tanya nak pi mane? die siap jawab nak pergi jalan2...haihh jalan2 ape dalam gelap nak oiii..

So nak avoid bende2 camni selalu berlaku ,kami selalunye ambik tiket wayang waktu malam sebab senang biasanye dah separuh cerita afif mesti tido hihihihi..afif kan tido awal..kat umah kol 9 mlm dah tumbang..kalau dia takde nap waktu siang ..pas maghrib tu jugak kadang2 dah tertido..so walaupon dalam panggung bunyik berdentum dentam..time tido mesti die tido..tak payah bancuh susu ke ape..janji perut dah kenyang makan sebelum tu.


Movie-movie yang tengah hot skang ni...real steel dan juga 3 musketeers..wajib tgk ok! memang syokla layan citer ni.


kitorang tengok real steel kat panggung sampai 2 kali sebab yang first time tu afif muntah melambak..terus balik.


time tengok 3 musketeers ni pulak die sibok menyanyi2 sebab tgk semua orang concentrate..nasib baik separuh movie dah tertido.

3 comments:

isabelle said...

bila dah toddler, dia reti rasa bosan..tu yg jenuh tu.
tapi aku standardlah...gunakan kuasa singa aku.hehehe

Fitri Senin said...

pernah sekali je masuk wayang sejak Raif lahir..itu pun raif kena tinggal dengan pengasuh..layan filem apa..Budak Setan...hancus

Elyn Sani said...

aku igt nk try pi berdua dgn wafiq la.... tgk sensiang org x de ok kot hahhaha.... berangan aku ni!

Awards ~~thank you!