Wednesday, November 16, 2011

no WW

Assalamualaikum.....fuuuuhh!( tiup habuk2..sawang2 kat blog ni)

Lama gile ok tak berblog..berfb dan bertweet...sunyi sepi jap dr dunia internet sebab tahap mabuk yang kronik selama 2 minggu..seminggu lebih saya MC sebab badan tak bermaya lansung sebab muntah2..rase cam kain buruk pon ade..melepek je kat umah..serious ,bile kena situasi camtu memang alahaiii apesall laaa aku gatal ngandung lagi ni???? hari2 nangis mengenang nasib huhu.. sampai saya cakap ngan husband...saya rase anak kite 2 orang cukupla yer..tak larat saya tiap kali ngandung je mabuk camni..

Bukan ape..bile dah sakit camtu..semua bende terabai..sian afif..kurus sikit die..nak susahkan mak sendiri pon tak sampai hati..sikit2 bolehlaa.die pon x larat dah sangat..nasib la ade husband yang penyabar..semua bende kat umah ni die buat..dari basuh pinggan sampai la ke mop lantai..dah la penat keje lagi..pastu nak melayan bini yang merengek sakit lagi anak yang banyak ragam lagi..saya plak kesian tengok die.

Minggu ni saya gagahkan jugak bangun dan pi keje..isnin husband hanta..tengahhari dah balik sebab nak elakkan jem time petang..saya tak tahan travel dalam kereta..pening sgt rasanya kalau duduk lama2 dalam kereta tu.

duduk opis,maybe sebab environment lain dari rumah..so tak bosan..badan pon automotik cam cergas sikit..muntah2 tu still ade lagi..berlari2 gak saya ke toilet..nasib baikla cubicle ngan pintu kuar nak ke tandas dpn mata je..kakak2 kat opis pon baik ati..siap ade bawak mangga dari rumah dan kupaskan untuk saya makan lagi..sobbss teharu sungguh..yang lain2 mengoffer diri nak belikan saya makanan sebab tahu saya takleh masuk fudcourt..loya dengan bau2 makanan kat situ.

semalam saya start drive sendiri dah..kata superwoman kan hahahaha..kalau tak paksa badan ni memang lemau je..selamat gakla sampai ke opis walaupon time drive tu pening2 sikit..tapi cam biasala nak masuk tengahhari je kepala pon berpusing..rehat jap... pastu kol 2 saya cabut balik..sambung keje dari umah je..skang ni semua aktiviti berjumpa client kat luar stop kejap..meeting kat office saja atau conference call tu je terbaik mampu saya buat..

Setiap kali pas semayang..saya doa banyak2 cepatla fasa muntah2 saya ni berakhir..banyak bende saya kena kejar sebelum akhir tahun ni..keje yang berlambak..afif yang tak potty train lagi..huhu..mase saya mc hari tu cuba jugakla potty train die sebab adik pompuan saya ade tgh cuti..mintak2 die tolong tengokkan la ..huh sampai hari ke 3..saya dah give up..sian plak tgk adik ngan mak saya terpaksa bersihkan kencing dan berak afif sebab die taknak cakap lansung even die dah terberak..die leh sambung main lagi!!*tepuk dahi*

Nak kate tak pandai cakap..mulut tu kalau berbunyi kadang2 leh sentap dengar..tapi bab nak kencing berak taknak plak die bercakap..geram btul tau! so saya tunggu la sampai saya dah btul2 ok..saya akan start balik potty train kat umah sendiri..harap2 berjayala nanti..yang penting sebelum berakhir tahun 2011 ni..afif kena jugak diaperless!kalau tak nanti takleh pergi sekolah la nak oiii.

Eh banyak plak membebel hari ni..oklaa kite sambung esok2 la plak..bergantung pada mood tapi yang pastinya weekend ni kami nak balik ganu!! saya mintak husband travel subuh2 sebab time tu kurang sikit mabuk.so sampai sana sebelum tengahhari..sian PIL saya..die harap kitorang balik semalam lepas die sampai dari mekah..tapi husband saya tak konfiden nak bawak saya drive jauh2..tapi bile dengan suara MIL saya tak sihat (yela perubahan cuaca) terus rase sayu..takpela insyaAllah niat saya baik nak melawat die kan..harap2 perjalanan kami dipermudahkan..amin.



4 comments:

yatie chomeyl said...

semoga Allah bagi pahala yg banyak di atas kesabaran Farah untuk kandungan kali ni...insya Allah tak lama lagi berakhirlah alahan ni kot..harapnya

atulhani said...

alahai,siannya ko farah. aku pregnant dulu langsung xde morning sickness,happy je mcm org x peknen awal2 tu. moga2 kali ni ko dpt la baby girl.. mesti nak sepasang kan, br best..

semut-terbersin said...

tu laa kan..lama tgk ko menyepi tweet ngan blog ni..
mari kita tunggu dan lihat baby girl ke baby boy!!..
truk benar kali ni eh? sian ko..
semoga dipermudahkan..

Joy said...

teringat lak zaman mabuk2 peknen dulu... anak 1st dulu agak teruk.. 2nd ok dah skit...

Awards ~~thank you!