Monday, January 2, 2012

Mama can cook again!

Hallooo!!

Afif nak buat entry hari ni sebab afif sangat happy dapat makan my fav macaroni tuna goreng yang mama masak.

Fuhhh dah 2-3 bulan asik makan luar sebab mama tak boleh bau tumis2 ni..ntahla hidung dia jadi oversensitif..bila bau orang masak je mulala die nak muntah..so afif and daddy pasrah jela makan luar/tapau hari2..

Tapi sejak semalam..mama afif dah mula masak yeay!!orang yang paling happy ialah afif and daddy la!Semalam die buat kuih keria untuk daddy.Daddy makan sampai 8 ketul hahaha.

Bukan sedap sangat makan luar tu..dahla diorang takde jual macaroni tuna goreng yang afif suka.paling habis pon nanti afif makan nasi dengan sup atau nugget mcD or ayam KFC..urghh afif pon nak muntah dah makan semua tu.

Tengok muka afif yang happy dapat makan food yang mama masak.
siap mintak tambah..bukan 2 kali...tapi 3!!! sedapp tau padahal afif tengok mama campak2 je bahan2 dalam kuali.
Hopefully malam ni mama dapat masak sayur air yang afif suke..daddy pon suke..kalau daddy dapat sayur air,ayam goreng cicah ngan budu pon jadi.

Mama kata die try masak menu simple2 je..lgpon semua barang dapur die dah campak masuk tong sampah dulu..semalam kami ke giant restock balik barang hahaha..punyala teruk kan mama afif mabuk..tapi takpela nak buat macam mane,mama nak bagi afif kawan nanti.



P/s:mama afif dah habis fasa mabuk tapi skang ada masalah sakit saraf plak kat bahagian belakang..esok ade appointment dengan neurologist..GP kata kena trapped/sciatic nerve sebab kenaikan berat mendadak due to pregnancy.Sakit dari pinggang hingga ke kaki belah kanan yang sangat teruk especially bile bergerak atau duduk dengan lama.Malam tadi tak boleh nak bangun.Does anyone have this experience?Please share with me.Thanks!

1 comment:

Lin said...

awal² dulu sya pun sakit mcmtu. tapi sakit kt pinggul je. doc kata normal sebab awal² pregnant. sya ambik calsium plus beli dari farmasi. alhamadulillah, lps makan tu hilang. sya agak psl baby serap kalsiumla..so tu yang sakit tu. skrg ni pun dh tak sakit dah.

Awards ~~thank you!