Wednesday, February 22, 2012

24 weeks


Just a quick update:

1. Berat baby 600g..berat mak baby 69kg...dah kena bebel dgn gynae suruh kawal makan sebab naik 1 kg 1 minggu..nafsu makan membuak2 sejak masuk trimester 2.

2. Barang baby tak start beli lagi..dah masuk 7 bulan baru nak start..sama macam afif dulu.


3. Masih lagi rajin memasak walaupon dah scan result masih tetap boboboy hahaha...jadi sapa kate kalau rajin masak mase pregnant tu baby gegirl tak boleh apply pada saya.


mengidam bubur pulut hitam yang pekat (selalu kat kedai jumpe yg cair )..1st time buat sendiri and menjadi hehe

4. Setakat ni banyak makanan yang saya mengidam dah dapat makan kecuali ade satu..mengidam nak makan lobster..hmm mane nak carik restoran seafood yang sedap n affordable kat sini?Ke kena pi sabah?



nasi dagang sedap style terengganu..dah takyah pi terengganu..kat subang pon ada :D


Puding raja..sedapp..nak beli lagi weekend ni kat kedai yang sama dengan nasi dagang di atas

5. Dah masuk 24 weeks ni ,mula dah start kerap bangun sebab nak terkencing dan juga heartburn..malam tadi husband dah belikan gaviscon tapi saya tak sempat nak makan sebab time dia balik saya dah tido..so malam ni nak try makan..harap2 membantu.

6. Perangai nak dapat adik makin menjadi2 kat afif..macam berkadar lansung dengan pembesaran perut mama die..nasib baik now bab buang air besar dah ok (thanks pada yang beri komen untuk entry sebelum ni)..cume kadang2 die buat perangai poo poo depan tv..saje je ok..padahal bukan tak reti cakap..yaAllah letihnya die buat perangai macam ni sebab selalu kena mengemop lantai..


Ok sekian.

6 comments:

Nanak said...

jom la dtg sini (sabah)..cni seafood murah tp sy bkn pencinta seafood..hihihi..

ak yuyunz said...

nak dapat adik memang gitu.. sabar je la.. :)

Lin said...

hm..boleh ke makan gaviscon? sya penah tny doc..dia soh cek label dulu..sekarang ni lagi kerap rasa heartburn..so tahan je la..bila baring jap,lama² ilangla..

Nida Mohd said...

Biasa la kalo nak dapat adik si abang mesti tunjuk perangai..bila adik dah keluar lagi dia tunjuk perangai..sabar je lah :)

Nadea said...

akak,kt mane kedai nasi dagang tu?sedapnya..terliur sy dibuatnya..

Anonymous said...

Farah,
just to say Hi.
Ingat tak kite jumpe kat PPUM haritu, dalam surau tu.
Abidah.
kalau rajin, jengok2 la blog sy yg tak aktif tu-mamaadhamwidaad.blogspot
nice to know u!

Awards ~~thank you!