Monday, September 24, 2012

Let's go to the zoo!

Sabtu lepas cuaca tak berapa panas..rase mcm bes pulak kalau bersiar2 kat luar..lagipon nak rasmikan stroller baru bebudak ni..ade plak orang hadiahkan stroller dan walker/rocker..ha jimat..dah takyah beli hehe..so pagi tu gerak la ke zoo negara..twit @azzamorro tanye tiket bape hinggit sebab ade baca kat blog die hari tu rasenye die pon baru je bawak anak2 ke zoo.

 anak2 excited dalam kereta..tengok afif pakaikan adik die spek itam.
 afif kalau bab bergaya sekarang serah kat die jela..
 sampai sana around 11 am..hehe bawak 2 stroller (yg hitam tu yg baru) sebab plan nak jalan je all the way dalam zoo..sebelum ni pernah pegi jugak tapi kitorg naik tram tu.
 tiket for adult RM20 (dgn mykad),kanak-kanak 3-11 tahun RM6
 Kitorang pergi hampir tempat except bird park dan taman rama-rama..tak masuk sebab tempat lembab dan takut hama2 burung tu melekat pulak kat budak2 ni especially akif..



Akif behave je all the way,melalak sekejap sbb nak susu tapi bekal EBM dah sesiap bawak.

Kitorang pusing satu zoo ambil masa dalam sejam setengah jugak..lenguh gakla kaki ni jalan..tp oklaa cuaca tak berapa panas..redup je  hari tu..

Time balik kena plak time lunch so singgah Taman Melawati tapau nasi ayam sedap..

Next time boleh plan lagi bawak anak2 kluar jalan2 macam ni..suprisingly afif lebih behave bawak tempat mcm ni dari bawak die ke shopping mall.



5 comments:

SOHO Mama said...

Yesss...mari kita semua kurangkan bawa anak2 ke shopping mall hehee! Kecuali kalau perlu nak belikan baju they all ke etc la.
Same as me, I also started to reduce mall-trips when I started to have 2 kids. Rasanya diaorang pun lagi seronok jalan-jalan kat luar. Keep it up!

azzamoro said...

yup.. mmg dah mcm malas nak bwk diorg pergi mall. macam jakun semacam.

so baik bawak kt tmpt2 riadah macam ni. aku pun tak sakit jiwa.

isabelle frankly said...

seronoknye pegi zoo. esp kalo time tak ramai org ..hehe

Elyn Sani said...

Aku teringin nak gi zoo lai tp nak jln pun somput skang baik di lupekan lah dulu huhu

Farah said...

kak millie:kannn!tulaa kena buat camnila selalu nampaknye..hehe janji kids happy.

azza:hahaha samala!

is:allooo org aussie!

Elyn:hahaha ko pila lepas beranak esok.

Awards ~~thank you!