Monday, September 3, 2012

Raya lagi & Rindu

Tak habis lagi cerita pasal raya..dah kata raya sebulan kan..raya kat terengganu sampai hari ke 3 je..

anak2 with tokma n tok ayah

anak2 dalam kereta..belakang tu penuh barang diorang je..kalau anak 3 kena beli kereta besar lagila nampaknya

sampai je KL...kami terus ke rumah mak saya di klang..sambung raya rumah sedara belah sini la plak..
 gamba ni abang afif yang ambik..hahaha apela serius sangat muka tu dik?
Ni kat rumah adik no 2..diorang jamu nasik berlauk...berselera kitorg makan sebab dah jemu makan makanan raya.
yang perempuan tu anak adik..haha kitorang kalau teringin nak beli dress budak ke kitorang beli kat dia la..dah buat mase ni takde anak girl kan..ada anak sedara gegirl pon jadila 
Ni masa jamuan raya kat  rumah pusaka arwah atok kitorang..x jauh pon..belakang umah mak je.tapi tahun ni spesel sikit sebab rumah ni dah di renovate terus jadi macam baru.
with mak usu and adik sepupu yang sengal hahaha

 ni one of our cousin yang anak nak masuk 6 (yg no 6 dalam perut)! zaman ni anak 6 adalah sangat hebat ok....bayangkan saya anak 2 pon dah tercungap2 nak jaga..die anak 6..tapi memang meriah la tengok anak die berderet2..dahla comel2 plak tu..murah sungguh rezeki.

 beraya di rumah pak usu..yang gegirl tu pangkat sepupu saya so pada anak2 jadi aunty diorang la.
 ni bergambar dengan the only adik beradik nenek (mak pada abah) yang masih hidup.bila tengok tokchik kitorang ni rase rindu sangat pada nenek sendiri.
senyuman menawan dari akif..rindu sangat budak kecik ni..dapat jumpe 2 hari sekali je time weekday..itupon hari ni saya sengaja masuk opis lambat sikit..work from home je dulu..tghhari baru hanta die rumah mak..huhu saba jelaa..dah x lama dah bulan 10..nasib baik bulan ni banyak cuti..mak suruh ambik seminggu sekali..tapi mmg jangan harap la kan.leh meroyan wei tak jumpe anak.2 hari sekali tu pon dah rase seksa.


cemane raya korang?sure meriah jugak kan!

4 comments:

Has said...

raya thn ni meriah! tp 2 hr je kt kg sendiri..selebihnye turn kg hb :)

hijauoren said...

farah kalo ank ko nangis mase kete tgh gerak, ko amik anak ko cane? ke benti kete tepi jln? ke ko pusing ambik die celah kusi seats depan tu?

Nurhayati said...

geram tgk akif. sama ngan ariq berpipi labuh dan berdagu lapis hihihi

Farah . 5577 said...

geramnya tgk akif!! pipi labuh.. gmbr senyuman menawan dari akif tu sejibik mcm ko farah, so cute!

Awards ~~thank you!