Monday, January 7, 2013

Afif back to school

Tahun ni Afif sambung lagi tadika di CIC...sebab kami puas hati dengan progress Afif tahun lepas so sambungla lagi..kawan Afif pon dah makin ramai..1st day sekolah,daddy die je yang hanta..time balik saya yang ambik,seronok dengar die bercerita dapat jumpe kawan2..hmm dah ada gengla tu.

Hari ke 2..bawak balik sebeban buku2 sekolah dia ,teacher suruh balut dengan plastik..

Daddy dah siap2 beli pembalut.

 haihh tengok tu baru 5 tahun dah banyak macam tu..agaknye buku budak darjah 1 lagi banyak kan?

Ajar afif untuk balut buku sendiri..kali ni mama and daddy tolong..next year harap boleh buat sendiri yer

Cerita pasal Afif ni..sekarang memang tengah fasa banyak bercakap agaknye..kalau dalam kereta tu,die boleh bercakap/menyanyi non stop dari KL-Kuantan yer..sampai kitorang pon naik pening..selagi tak jawab soalan ,selagi tula die tanya..berulang2 kali..haaa mau tak pening.pastu pandai sangat menjawab macam semalam kitorang borak pasal rambut dia masa dalam kereta..

Mama: Afif,dah sekolah ni kena potong rambut..rambut Afif dah panjang.
Afif: Taknak..rambut panjangla smart.rambut pendek tak smart.
Mama: Mama tak kire..nanti Afif tido,mama potong rambut Afif senyap2..hahahahha (saja sakat dia)
Afif : Eiii mana boleh..mama tak boleh potong rambut Afif..orang je boleh potong rambut Afif.
Mama : Orang mane?
Afif: Orang laa. Orang " Yin na de" ---> referring to orang India yang selalu potong rambut die.
Mama & Daddy : .......dedua speechless memula then kitorang gelak sakan bila dapat tangkap ape perkataan tu hahahahahahahahahha 


Serius..kitorang tak pernah ajar ok perkataan " Yin na de " tu..ntah dari mane laa die dapat.



5 comments:

Lynn Hamzah said...

hehehehe....mesti dia ada terdengar kat mana2 la tu...

Jaja® said...

byk nye buku!
selamat bersekolah afif :)

isabelle said...

org yin na de. hahaha.gile lawak afif ni. last aku jumpa dia mcm kecik je lg.

Farah said...

lynn:ntah mane agaknye die dengar hehe

jaja: kann!

is:haha nampak sangat lama x jumpe.oii aku nak komen kat blog ko apesal tak boleh?dah taip komen pastu takleh tekan submit.

Nurhayati said...

hehe mana ntah dapat ayat tu ek. nasib gak dia sebut ayat tu nmpak cam sopan sket dari lagi satu panggil kel*ng kan.. agak kasar kat situ.

byk eh buku sekolah.. zara xdapat lagi.. masih orientasi.. kemain sekolah anak2 skang.. maknya dulu tadika kemas je pun haha

Awards ~~thank you!