Wednesday, January 16, 2013

Akif the little explorer

Anak bujang no 2 sudah masuk 7 bulan..berat?hmm bulan lepas mase checkup 6 bulan berat akif tepat 9 kg..dah start makan solid food tapi demand susu masih maintain..lepas makan mesti minum susu dulu lepas tu baru boleh tido..mane lah tak gemuk nak oi..

Now mama die kena rajin2kan diri sapu dan mop lantai rumah hari2 sebab dia dah start merangkak..letak la tilam besar mana pon mesti akan kluar dari kawasan punyela..lagi bess kalau dapat selit celah2 kerusi ke ,masuk bawah meja ke.



Susahnye duduk rumah bersambung ruang dapur dan ruang tamu..risau betul kalau die dah sampai ke dapur.

Alhamdulillah..setakat ni development Akif  mengikut carta..dah boleh kenal nama sendiri..suke sangat main dengan abang..abang afif tu maca idola la..boleh tahan lasak..kadang2 terhantuk jugak kepala kat lantai bile berguling2 tapi sikit tak nangis..cuma budak sorang ni mudah selsema/batuk dan eczema dia kalau tak di jaga boleh jadi teruk..semoga membesar dengan sihat Akif..happy 7 months my little explorer!


2 comments:

Elyn Sani said...

lama x tinggal jejak kat sini!

uishh tembam nye akif. ni aku nak dukung memang dah x bule ni. ekekkeke

Has said...

akif sebijik muka daddy dia...

Awards ~~thank you!