Thursday, February 21, 2013

Sometime...

Rasa macam nak give up je breastfeed Akif..serious..

The demand is too high..6 x 5oz susu sometime is not enough bila hantar ke babysitter dari pagi sampai petang..so mama die tak berani nak balik kerja lewat2 sangat..outstation lagila kan jangan harap..ada sekali tu saya kena attend company event sampai ke malam..saya bagi sampai 8 botol..habis!

Akif  is not an easy baby..jenis clingy dan bukan jenis sabar sangat orangnya...kalau lambat sikit minum atau makan memang mengamuk menangis macam kena dera..siap teran2 suara lagi..

He will sleep around 11pm..jenuh dok ajar tidor awal pukul 9pm tapi lepas tu die tetap akan bangun balik pukul 10pm..dia ingat nap agaknya..and then every 2 hour akan bangun untuk menyusu..bab ni memang totally opposite dengan abang dia..Afif dulu ade bom meletup pon tak sedar kot bila dah tido..Akif jenis senang terjaga..bising sikit pon dah jaga..lepas tu tak berapa suka tido sendiri.either kena susukan baru tido atau kena buai baru nak tido..so kerje kat rumah asyikla mengempeng je dengan mama..

Sebab asik mengempeng je jadi belakang saya dah start sakit...now i really really need a good massage huhu..

Tapi Akif..mama tahu..you love my precious milk sooo much..anyhow,mama cuba untuk usahakan menyusu Akif sampai 1 tahun dulu ok..semoga semuanya dipermudahkan..Amin.


love u soo much budak debab!

5 comments:

eiLa said...

go, farah!!!! jgn give up!!! tu laaa... aku ni nak meletup pun rasa x yakin nak bf kali ni, sbb dulu aku x keje, so, senang nak bf.... so, kalu baca citer ko n org lain yg bf n kerja, mmg menguatkan semangat aku aaa.... teruskan usaha.... chaiyuk!!!!

Nurhayati said...

anak no 2 mmg gitu hihi
jgn give up k
bagus la tu minum byk
dr xnak minum langsung ;)
ariq ni aku xtau minum byk ke tak
sbb dh xpam
direct bf je.

Has said...

farah..Has rs anak no 2 mmg ada byk beza dgn ank no 1. jgn give up..tgk pipi dia..tembum comey..tanda dpt susu terbaik..

atulhani said...

jgn give up farah.. buat je selagi mampu.. tapi kan.. mmg demand tinggi ye kali ni. anak aku mmg jenis mnum sikit.. even dah lebih setahun.. pastu.. kalo dulu, waktu tidur malam dia mmg start kul 9pm.. bila dah lebih setahun, baru lewat sikit, dalam 1030pm..

hijauoren said...

chaiyok farah! anak2 aku 2 2 jenis tido lewat... sblum 12am mmg takkan tido lg melainkan siang langsung x tido.. huhu.. so aku dah immune dah dan insyaallah dah prepare kalo yg ke3 nnt menjejak perangai yg sama huhu.. sbb tu bile aku bc post ko dulu2 yg afif kul 8 dh tido, after that ko spend tyme ber2 ngn asri, rase cam amboi.. bertuahnye idup.. hehe.. chaiyok for ur bf mission farah! u r 1 of my inspiration on this subject ^__^

Awards ~~thank you!