Friday, March 8, 2013

Running diaries #2: My first race

Akhirnya tiba juga hari yang di nanti2...walaupon training tak sampai 5 km..ada hati jugak nak masuk race 10km hahaha..biasalah kan semangat kena lebih..larat ke tak larat tu belakang cerita :P

We arrived around 6am..sembahyang subuh kat sana (urghh sedih gile keadaan surau n toilet kat Stadium Bukit Jalil ni) then kemho2 dulu sebelum lari..

 Our first run together
 New friends..Suria and Elaine
 Geng gym husband..semua nak tayang muscle yer.

10 km race started at 6.40am...and mine finished 1 hour 36 minutes after that kah kah kah..gile selow saya lari...larinya dalam 3km pertama pastu jalan sikit..pastu lari balik (gitula gayanya sampai habis 10km)..mengah gila ok naik bukit jalil tu..memang sah tak cukup training..but it's ok..masuk pon suka2...husband pon mula2 lari sama dengan saya..at km 2 kaki dia cramp..so die kena slow down sikit dan saya 'terpaksa' tinggalkan die (gile kejam bini die)..but he managed to finish until 10km dalam keadaan kaki sakit tu..

Jumpa nannor at KM9...gile gagah la pompuan ni..lari 21km non-stop okeh!

 me and nannor 


 lepas habis lari semua kebulur..siap bagi free tau foo fah..i loike!

We are 10km finisher yeay!

Perasaan mase lari 10km..memang menyumpah diri sendiri apesal sign up sampai 10..sign up 5 je kan bagus...tapi bile dah sampai kat finish line..yeayyy seronoknyee dah habis hahaha


Next race : SCKLM insyaAllah (tak register lagi ni and found out that yang tinggal 10km speed je )

4 comments:

Nurhayati said...

cayalaaaa

erna said...

waaaa 10km? erna xtau la boleh ke x. lama dah x lari jauh jauh macam tu. pancit la gayanye. hehee

Has said...

SCKLM ni Has x dpt join class dgn event opis... penang bridge??

Farahfn AbHamid said...

congrats bebeh!!!
keep on running ok..
:)

Awards ~~thank you!