Sunday, April 14, 2013

Diam-diam berisi la plak

Baru teringat dah lama sangat tak update blog bila adik ipar call tanya kenapa blog tak berupdate dah lama..hahaha ade gak orang tolong remindkan..memang saya bizi sikit 2-3 minggu lepas..sibok kira komisen tahun 2012..sibok dengan cari sales lagi..sibok dengan budak 2 orang tu lagi..ha balik rumah lepas masak dan setel ape yg patut terus tido..pengsan!

Tapi yang paling tak di sangka..dalam sibok2 tu plak..doktor sahkan saya pregnant lagi kali ke-3...mak aihh..menggigil gak lutut masa dengar result UPT..hahaha tapi lepas tarik nafas dalam2..fikir ni rezeki yang tak ternilai..saya rasa happy sangat...takut tu bukan ape..sebab perut baru lepas belah 10 bulan lepas..mau tak ngeri ke pk kena belah balik..

Hari Selasa ni baru nak jumpa gynae untuk check detail..

Budak 2 orang ni tak lama lagi dah nak jadi abang...


Mula2 rasa kesian sebab Akif baru 10 bulan dah nak dpt adik..tapi buat ape nak rasa kesian kan..die ada kawan main la nanti..the more the merrier! Saya still continue fully breastfeed Akif selama boleh..target paling kurang pon setahun..Akif ni jenis manja dan clingy..harapnya mabuk saya tak teruk sangat la kali ini.moga dipermudahkan.amin.

Patutla saya rasa nak mengemas rumah je 2-3 minggu ni..last week saya kemaskan bilik no 3 yang rupa stor tu bertukar jadi playroom budak2 ni..habis barang2 yang tak guna saya buang.

Husband pulak bile saya call bagitau..first thing dia cakap..haa ramainya anak saya..hahaha.dia orang paling seronok sebab dia memang suka budak2..

Tula kan..nampaknya kaedah family planning saya menggunkan breastfeeding nampaknya hany bertahan 9 bulan..kita hanya merancang..tuhan yang menentukan segalanya..harap segala dipermudakan.amin.

11 comments:

Amilita Zaini said...

Tahniah!!! Takpe Farah, kalau dah ada tu, insyaAllah boleh handle semuanya. It will be hectic (I pregnant anak no. 4 masa anak no. 3 umur 8 bulan) but it will be worth it. Congratulations again. Alhamdulillah :)

Nanak said...

congrats dear..
manalah tau baby girl this time..
tk care

Nora Karim said...

wah... bestnya pregnant... tahniah... saya berhasrat nak tambah anak ketiga... tapi belum ada rezeki lagi... seronoknya... moga Allah permudahkan segala urusan selepas ni ya...

atulhani said...

tahniah pregnant lagi. aku mmg tak berapa yakin kaedah breastfeeding semata untuk family planning.. kena support dgn yang lain gak.. apa-apapun.. semoga dipermudahkan segalannya. kalo ni gegirl.. mesti meriah sangat..

Eliss Mie said...

wahhh...tahniah :) cepat laa pulak yer no 3. my target 5 thn lagi, tp kalau rezeki awal nak buat mcm mana kan :)

Lin said...

tahniah..wah dah potong aku nampak! kuang3x..takley jadi ni...

yatie chomeyl said...

congrates farah, man atahu lepas ni dpt girl plak :)

Farahfn AbHamid said...

CONGRATSSSSSS BEBEH!!!
Alhamdulillah....
aku pun ni sebenarnya dah menggeletis nak mengandung ni :P

Diyana said...

tahniahhh ^^

Min Aina Ila Aina said...

Tahniah..saya jauh ketinggalan..hehe

Fiza Rahman said...

Tahniah farah. Samalah kita, pregnant anak ketiga pon masa anak kedua 10 bulan. Yg best, saya baru tau masa kandungan nak masuk 5 bulan. Memang speechless. Sebab unexpected + fully breastfeed.

Awards ~~thank you!