Friday, May 3, 2013

Mabuk dan mabuk lagi

Arghhh..dah 3 pregnancy semua pon mabuk..yang kali ke 3 lagi teruk..sampai warded masuk air huhu..merasa la kena drip air 2 hari kat wad..tak suke betul kena drip..rimas!

Now dah kat rumah..still mc..badan dah recover la sikit sebab saya paksa jugak makan..pastu muntah atau berjaya tahan nasibla..kadang2 ok..kadang2 muntah balik..tapi satu hari atleast mesti ada muntah la.

Penat tau muntah ni..rasa macam nak terkeluar semua organ dalam badan..huhu..

Tang tu saya leh tahan lagi..yang paling sedih sekarang..Akif pulak husband saya dah hanta balik terengganu..tokma sana jaga..before saya kena warded tu condition saya memang teruk sangat..sampai menggigil satu badan..air masak pon saya muntah balik.so anak2 memang terbiar la kan..kesian sangat akif.makan pon dah tak teratur.Afif okla lagi..die dah boleh manage diri sendiri..so bila tahu je kena warded..husband pon ajak adik saya dengan tunang dia temankan hanta akif balik terengganu..semalaman je diorang pergi..tak sampai 24 jam dah sampai kl balik..

Akif will be there  for 2 weeks..huhu hari2 teringatkan dia mesti saya nangis..sekarang ni pon dah bergenang air mata..tak pernah pisah dengan dia..ikutkan nak aje saya ambik flight balik terengganu sekarang tapi bila fikir..this is the best for us..saya pon dah memang kena bercerai susu dengan dia..breastfeeding buat saya bleeding..dah 2 weeks ada spotting and bile check air kencing memang ada darah..so it's not good for baby dalam perut sebab doktor kate breastfeeding dia keluarkan satu hormon yang mengecutkan rahim..so risaula jugak kan.kat sini saya cuba slow downkan direct feeding..dah campur pon dengan formula..tapi yela bila akif tengok mama dia..of course la die reject formula tu..yang lagi sedap ada depan mata.

Tu jela nak cerita..pagi2 camni dapatla saya buat keje rumah sikit..basuh baju..sidai..sapu sampah..kang dah masuk tengahhari..lembik.

Okla doakan mabuk saya cepat hilang yer..rindu sangat kat akif..nak cepat2 baik and then ambik dia semula balik sini.

p/s: thanks untuk comment2 sebelum ni..saya dah lama tak jenguk blog sendiri sejak mabuk ni.


6 comments:

adianiez AIDA said...

get well soon ye.
sementara... sabar ye.

atulhani said...

get well soon farah.. saya tak pernah merasa camna mabuk masa peknen. Sebab dulu masa saya mengandungkan Anneesa, saya langsung takde mabuk.. pelik juga.. tapi syukur la kan..

Nurhayati said...

alahai kesiannya kat akif.
mesti dia pun rindu kat mama dia
dah kena pisah kejap.
take care!

Eliss Mie said...

tu la dugaan ibu setiap kali mengandung kan. semoga ko cepat abes fasa ni dan akif baik2 ajer kat sana.

CikPuanHaLia said...

Semoga cepat stabil farah. Dugaan nk dapat anak perempuan kut kan.. DIA je yg tahu..

Fazillah Abdul Ghani said...

get well soon farah...harap cepatla recover cian dgr ibu2 morning sickness yg teruk2 nie...

Awards ~~thank you!