Saturday, January 4, 2014

New Year...new chapter

Assalamualaikum..

Happy new year 2014!!Serious rasa kejapnya dah masuk tahun baru..2013 saya tersangatla kurang menaip dalam blog ni..harap 2014 ada kuasa rajin yang datang nak update blog lebih kerap tapi biasalahkan baru nak duduk depan laptop kang yang baby dah merengek..baru nak duduk balik..yang no 1 atau 2 pulak nak itu ini..pastu kerja2 rumah lagi..duk umah lagi penat hoii hahaha

ok ape saya achievement 2013??

Oh yang paling besar mestilah baby Adriana Tihani..Alhamdulillah sekarang dah cecah 4kg..membesar bagai johan dengan susu ibu haha...and the best part I became mother of 3 by age of 30..belum 31st lagi time tu haha sebab birthday kan bln dec.



2nd achievement paling besar in 2013 adalah bebas hutang kredit kad...yup lansung takde kredit kad walau sekeping..hah lega sangat ok..now belanja semua pakai cash or debit sahaja..lagi seronok dan senang hati..kalau takde duit dah takyah berangan nak shopping..duduk je diam2 hihi tapi Alhamdulillah rezeki tu ada je tak pernah putus.

Hmm pasal kerja pulak takde yang membanggakan sangat..kurang produktif tahun lepas sebab mabuk dan kemudian banyak mc..tapi alhamdulillah sebelum maternity leave hari tu sempat close a few projek besar2 haha dapatla cover target untuk tahun 2014..oh ya saya still enjoying my 3 months maternity leave..yess..start dari nov 2013 company enhanced benefit untuk maternity..dari 2 bln ke 3 bulan cuti (untuk sorg anak je) and coverage untuk payment bersalin pon meningkat..hohoho mak suke !mak suke!

Ok tahun 2014 pulak start dengan kisah Afif ke new school.after 2 years kat CIC dah tiba masa untuk tukar sekolah..new environment..perhaps better and worth it lah pilihan kami ni..hmm pasal yuran jugak saya just nak share kalau2 ada yang berminat nak hanta anak ke Real Kids.Ni untuk branch Kota Damansara...branch lain mungkin fees berbeza.

Total Registration termasuk fees bulan Jan and Nov : RM 1585
Monthly school fees for English Medium : RM300 (class sampai 12.30 tghhari)
Daycare : RM360 (optional 12.30 tghhari sampai 6.30 ptg)

 Supplementary fees n material fees : RM 700 (bayar bulan Jun)

Afif ambik English medium je..kalau tambah mandarin class tambahlah lagi fees 50 hinggit..dan start feb kami akan sambung terus ke daycare..January mama die still ada kat rumah.so total bulan2 RM660..pheww! berat jugak mula2 nak hanta dia ke sana..tapi dah discuss dengan husband and die sanggup asalkan terbaik untuk anak.Fees ni sekali dengan swimming class..Real kids kota damansara ade swimming pool tapi takdela besor mana..but we still plan nak hanta afif separate swimming class kat sg buloh sebab budak ni penakut pool sesangat..so better ada instructor yag fokus dekat die sorg dulu untuk build water confidence.

Alhamdulillah..saya pon dah selesai tempoh berpantang 44 hari ..haha terus mintak tolong mak jagakan budak besar 2 orang tu sebab nak melayan Ronin 47 kat panggung wayang..bawak Adriana je sebab die sebijik perangai macam afif masa baby..minum susu pastu tido..bisingla macammane pon die tak sedar..memang masa tgk wayang tu die tak berbunyik sangat..itu pon sebab nak susu pastu lena sampai habis movie.

Okla panjang lebar plak entri ni..semoga tahun 2014 rezeki keluarga saya lebih murah dan berkat serta diberikan kesihatan yang baik untuk kerja kuat...haha barangkan naik semua ni kena usaha lebihla lagi..kbye!

3 comments:

Nurhayati said...

wallah.. bambamnya adriana.. comel bangat. rasa nak gomol je hehehe
bestkan anak ramai :)

Farah said...

yati:hahhaa bess!penat tp kalau pandai arrange masa ngan nak mengemas umah,masak lagi sebenarnya ok je.

MommyEL said...

Salam. Boleh share feedbackreal kids school tu? Ok x? Plan nak hantar my 3yo girl kay situ. Tq

Awards ~~thank you!